BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Sopsortering ?

Jag har funderat lite på det där med sopsortering…Det ser lite olika ut i olika kommuner. Men för det mesta är soporna uppdelade i 10 kategorier som ska sorteras . BRÄNNBART, TIDNINGAR , KARTONGER , FÄRGAT GLAS , OFÄRGAT GLAS , METALLFÖRPACKNING , PLASTFÖRPACKNING , KOMPOSTERBART , BATTERIER , ELEKTRONIK . Utav dom här 10 sopkategorierna så är det bara BRÄNNBART och i vissa kummuner KOMPOSTERBART som får slängas i soptunnan. Alla dom andra soporna ska jag själv köra iväg till tippen med. Eller till en återvinningsstation. Då kan man ju fråga sig ? Den lilla del av soporna som räknas som brännbart. I mitt fall brukar det vara ett tomt smörpaket och en tom mjölkkartong. Varför ska dom i soporna ? Om jag ska köra allt det andra själv,så varför inte ta med dom också ? Jo… För då kan inte kommunen kräva mig på sopavgiften…Och då blir sopåkarna arbetslösa… Sopåkarnas fackförbund slår nog vakt om sina sopåkare…Så då har vi alltså en situation där sopåkarna åker runt och tömmer  min nästan tomma soptunna…Samtidigt som jag åker i andra riktningen,i mitt fall 4 km med den största delen av soporna…Och jag får betala både för att jag kör sopor, och för att jag inte kör sopor… Jag får betala min Diesel och Sopbilens Diesel som båda förorenar miljön…Hur sjukt är inte det ?

Själv använder jag mjölkartongerna till att tända i spisen med. Tidningarna med för den delen. Men det händer att jag slänger annat än brännbart i soporna. Det ska nog sopåkarna och kommunledningen vara glada för. Om vi kommuninnevånare skötte sopsorteringen perfekt. Då skulle det bli så pinsamt lite sopor i tunnorna att det blev svårt att motivera en sophämtningsavgift. Men som vanligt går jobben och pengarna före miljön..

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Sopsortering ?”

  1. swampblues skriver:

    Jag var på ett liknande ställe i gamla stan i stockholm. Stampen hetta puben.Fullt med skrot i taket.Blev mycket inspirerad.Hade jag inte så lågt i tak så.

  2. Aron skriver:

    http://skrubbe.com/2012/11/22/ar-jag-ute-och-cyklar/

    Det där ser ut som ett ställe för dig Dan:-)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu