BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Det var bättre förr !!!

Det mesta var iaf bättre förr.  Ta t.ex. Bilarna…. Förr när dom hade dropplister då slapp man få vattnet i nacken när man skulle stiga ur.. Och tänk vilken bra sikt det var med panorama rutorna… Nu för tiden lutar framrutorna så mycket att A-stolpen skymmer halva sikten i bilarna…För att inte tala om all förbannad onödig lyx som det är i moderna bilar…Elhissar..Centrallås…Elmanövrerade stolar..Och värmen ska inte skötas med ett enkelt reglage längre…Nej det ska vara digitala touchkontroller med elektroniska termostater…Om man som jag är en enkel man som inte gillar bling bling, då får man ju skämmas i en modern bil..Jag känner mig som nån lyxhallick med guldkedjor och 10 klackringar på händerna när jag glider tunt i en ny bil…Nej det var bättre förr…

Spisarna var bättre förr !   På gamla spisar med upphöjda plattor så gjorde det inget om en kastrull kokade över… Men på en spishäll så rinner allt kladd in under alla 4 kastruller och det blir en fastbrännd sörja av alltihop.  Dessutom får man skrapa som sjutton för att spishällen ska se någorlunda ut.  Dom gamla var mycket enklare att hålla rena…. Förr slog man snabbt på spisen med ett enkelt vred. Det tog en sekund…Nu ska man stå och trycka en massa gånger på en touchkontroll innan spisjäveln startar..Nog var det bättre förr allt.

Reklam tv ! Är det nån som gillar det ? Tänk vad skönt när vi slapp den skiten…Nu ska alla program finanseras med reklam.  Men ju mer reklam det är ju sämre program verkar det bli.. Och ju fler kanaler desto sämre utbud.    För alla vill vara lika..Förnedrings TV, sensations TV, Andar och demoner..Alla verkar tävla om vem som kan göra sämst dum TV…Förr fanns det bara ett barnprogram att se på åt barnen.  Nu kan dom välja på 10 kanaler som har barnprogram samtidigt.   Finns det nån som tror att en 5 åring blir lycklig av att välja på 10 barnprogram ?    Idag vet ju inte ungarna vem Astrid Lindgren är ?   För dom är uppvuxna med Teletubbies ,Swampbob fyrkant och en massa dumma tecknade monsterprogram.

Sämst är väl iaf Internet !  Tänk var mycket fritid det stjäl från våra liv…Vi sitter framför datorn och blir feta istället för att motionera ,städa , hugga ved,plocka svamp och laga mat..Värst är väl alla självgoda Bloggare som ska pracka på oss sina inskränkta åsikter…Vad skönt det var när vi slapp sånt……….DET VAR BÄTTRE FÖRR !

 

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Det var bättre förr !!!”

  1. swampblues skriver:

    It takes one to know one

  2. D&N skriver:

    Nää,det var bättre förr!
    Ju förr,dess bättre!
    Som sagt,inskränkta bloggare…. :D D

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu