BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Deporterade till Norge

Jag hörde i morse på nyheterna att arbetsförmedlingen nu har börjat storsatsa på att få arbetslösa svenska ungdomar till Norge…Kommunerna ställer opp med både utbildning, praktik och bidrag bara ungdomarna försvinner till Norge…Alla verkar tycka att det är en jättebra lösning…….Jaha ???   Jag kan gå med på att det är en bra lösning för ungdomarna..Men för Sverige är det ju en katastrof på lång sikt…Först har ungdomarna gått i grundskola i Sverige i 9 år.  Sen har dom fått gymnasieutbildning i Sverige,och nu ska dom få mer utbildning,praktik och bidrag i Norge, bekostat av  Sverige….

Det är ungefär som om Ica handlarn skulle stå och hänvisa sina kunder till Willys….Skickar sen med dom en tjuga så att Willys ska slippa momsen….Sen gnuggar Ica handlarn händerna och tycker att han har gjort en bra affär. ” Har jag inga kunder så behöver jag ju inte köpa in varor, Vad smart jag är”

Man kan ju undra vem som ska betala skatt i det här landet om vi skickar våra ungdomar till Norge ? Pensionärerna kanske ? Nej just ja. Dom tar ju med sig sin pension och flyttar till Thailand…Företagarna har ju redan flyttat utomlands eller är på väg….Men vi har ju massinvandring…Det  måste ju vara räddningen..Är det Somalier och Afghaner som ska rädda landet ?.. Men om inte svenskar får jobb hur ska då invandrarna få jobb här ? ?   Vi får skynda oss att ge dom svenskt medborgarskap…Sen kan vi deportera dom också till Norge…

Det här landet är på väg ut för ruinens brant….Och det går med expressfart.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “Deporterade till Norge”

  1. swampblues skriver:

    Det jobbar ca 200000 svenskar i Norge.Det finns ca 1 milon svenska ungdomar.Då kan man väl inte säga att det är marginellt. Dessutom har massdeporteringen precis börjat.det ska bli intressant att se hur det ser ut om några år.

  2. Adam skriver:

    Sverige är ett grymt land om du inte inser det så är du väldigt enspårig, dock så kan jag hålla med om att det så klart finns saker vi kan förbättra.
    Den procentuella marginal av ungdomar som väljer att flytta till Norge och jobba där är fortfarande så marginell så den kommer inte att påverka i någon större utsträckning, Sverige kommer definitivt inte bli något nytt Grekland!

    http://www.framtidskommissionen.se/gron-tillvaxt/sverige-ett-av-varldens-basta-lander

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-ett-av-varldens-basta-lander_5147679.svd

  3. swampblues skriver:

    En av de bästa länderna man kan bo i ? Ja ,kanske om du mäter i bredband och lyx. Men inte om du mäter i sjukvård och jobb. Om vi tappar våra ungdomar är vi snart i Greklands sits.

  4. Adam skriver:

    Äsch du blåser det hela ur proportion, om det var så illa med det här landet som du får det att låta så hade för det första du inte bott kvar här…och för det andra så hade inte större delen av övriga världen rankat Sverige som en av de bästa länderna man kan bo i.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu