BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Lucia

Idag är det Lucia….En mycket skum och obegriplig tradition ,om ni frågar mig….En vitklädd blek offergestalt med ljus i håret och blodrött band runt midjan som symbolisearar att hon förblöder…Som en dyster vålnad glider hon runt ,glatt påhejad av några unga män med dumstrutar,som ser ut som nån blandning av mobbingoffer från den gamla tidens skola med skamvrå,och Klu klux klan på negerjakt i Amerikanska södern..Med i tåget brukar även finnas en svarting i pepparkaksskrud som antagligen ska lynchas tillsammans med Lucian…..För att göra det hela lite mer absurdt har man slängt in några förståndshandikappade tjoande tomtar som tycker allt bara är roligt…..Höll på att glömma haremstjejerna med glitter i håret som trånar efter att bli nästa utvalda offerbrud alltmedan dom sjunger om den ståtliga stallerdrängen som dom vill bli vaktade av….

Lucia är bara en i raden av många svenska konstiga traditioner som Jag tycker är skitfåniga……Men det är väl inget som jag stör mig på direkt…Vad jag däremot stör mig på är dessa politiskt korrekta strömningar som finns i samhället…Dom som vill stoppa pepparkaksgubbarna i luciatåget för att det kan uppfattas rasistiskt,och väcka anstöt….Dom vill även stoppa luciatåg och skolavslutningar från att vara i kyrkan…Eftersom det kan väcka anstöt hos muslimer…..Alltså…Det finns alltid nån religiös medlem i nån udda religion som stör sig på nåt överallt…..Kan vi inte ta bort religionsfriheten i sverige ?  Förbjud alla religioner som inte accepterar varandra fullt ut…..Då blir det bara humanister kvar….Det vore sköönt.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (8)

8 Responses to “Lucia”

  1. swampblues skriver:

    Ha ha…Ok :)

  2. Aron skriver:

    Bra! :-) Du behöver inte använda Facebook Dan. När man läser din blogg är det uppenbart att du vet precis va det handlar om. Det är Facebook som borde börja använda dig.

  3. swampblues skriver:

    Jag ska skriva till Disney och be att dom klipper bort dom stereotypa rasistiska karikatyrerna på spanjorer som finns i ”tjuren Ferdinand” och likaså dom italienska kockarna i ”lady & lufsen” Själv är jag bara trött på alla PK människor som säger ”hen” Facebook vet jag inget om. Så lågt har jag inte sjunkit än,att jag börjat använda det.

  4. Aron skriver:

    Det har fortfarande ingenting med sverige att göra isåfall. Det är individer som satt dom förbuden. Ja e bara så trött på detta tjat om kalle anka o pepparkaksgubbar. Skicka ett mail till Disney lr prata med rektorerna på skolorna som satt upp förbuden istället för att gnälla om det på internet. Precis som alla på facebook. :-)

  5. swampblues skriver:

    Vad arg du låter? Jag kollade upp saker och ting,som du sa.Och efter lite snabb googling hittade jag minst 4 ställen som förbjudit pepparkaksgubbar. Laxå,Vagnhärad,Örebro och Vreta klosters skola i Östergötland.

  6. swampblues skriver:

    Jag vill ju förbjuda religion ju

  7. Aron skriver:

    Sen tycker jag att du ska läsa beslutet från Skolverket om exakt vad dom kommit fram till ang. Kyrkan osv. För du har fel ang. Det också. Barn ska helt enkelt inte utsättas för någon form av ”detta är sant” när det kommer till religion i samband med läroplanen och utbildning.

  8. Aron skriver:

    Det där med pepparkaksgubbarna var en enda lärare som inte tyckte dom behövde pepperkakasgubbsr för dom ändå inte skulle sjunga några låtar om pepparkaksgubbar. Personen i fråga ändrade sig dessutom samma sekund som hen märkte att folk blev upprörda. Kolla upp hur saker o ting ligger till innan du gör såna där uttalanden.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu