BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Revolterande kvinnor

Om man ser tillbaka på året,så har det varit en hel del kvinnorevolter….Den arabiska våren hade kvinnor i spetsen…Kvinnor som via ny teknik med internet och sociala medier,fick opp ögonen för hur kvinnor i väst lever…Arabiska kvinnor som tröttnat på slöjor,och på att behandlas som boskap….

Sen var det den Ryska Punkgruppen PUSSY RIOT som protesterade mot Putin och kyrkan,och fick fängelse…

En 14 årig flicka i Pakistan blev skjuten av Talibaner när hon stred för tjejers rätt att lära sig läsa….Det blev protester i hela världen,och hon fick många medsystrar…

I Göteborg höll tjejerna på att välta hela stan efter att några av dom hängts ut i sociala medier som horor…

I Indien blev en kvinna utsatt för gruppvåldtäkt,och detta satte i gång veckolånga protester mot att regering och polis inte gjorde nog för att sätta fast förövarna. Det hela urartade i upplopp med både dödade och skadade…

Nu hoppas jag framförallt på att invandrarkvinnorna i sverige ska göra revolution…Att somaliska kvinnor kastar av sig slöjan och tvingar sina lata karlar att hjälpa till med försörjningen och barnpassningen….Och att våra svenska thailändskor  ska putta ner sina bakfulla machomän från soffan ,och tvinga ut dom i svamp- och bärskogen att hjälpa till….Sen kan dom lägga sig på soffan och ta igen sig medan deras män lagar maten…

En sak som gör mig lite förbryllad är vart alla feminister har tagit vägen ?  Förut var det alltid ett himla liv om nån kvinnogrupp blev förtryckt och hunsad av  sina män….Nu är det plötsligt helt okay att vissa Muslimska kvinnor inte får ta den man dom vill. Eller att dom  tvingas gå i slöjor…Ingen feministgrupp strider heller för att Thailändskorna ska få leva i jämställda förhållanden med sina män……Finns det en intressekonflikt mellan att vara feminist och att bli betraktad som rasist ?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (5)

5 Responses to “Revolterande kvinnor”

  1. swampblues skriver:

    Ja männen är säkert väldigt lyckliga med sina duktiga thailändskor som ger fullservice.
    På förekommem anledning kommer det en ny lag som skall tvinga utländska kvinnor som är gifta med svenska män att genomgå en utbildning där dom får lära sig om jämlikhet och demokrati,och vilka rättigheter dom har i sverige. Det ser jag fram emot.

  2. Aron skriver:

    Hur många somalier känner du som du skulle kalla vänner som säger så?
    Jag har träffat massor med normala män som är gifta med thailändskor sen länge o är väldigt lyckliga.

  3. jan eriksson skriver:

    Dina feministiska åsikter är närmast rörande! Du borde organisera dej,
    /tumba
    socialist och feminist

  4. swampblues skriver:

    Jag vet att jag är fördomsfull. Jag kanske spetsar till det lite.Men jag bygger mina fördomar på egna iaktaganden. Angående somalierna så brukar dom männen skryta om att dom inte behöver arbeta i deras kultur.Och om du inte sett vilka män som gifter sig med thailändskor så är du blind.

  5. Aron skriver:

    Det hade varit ett jättebra inlägg om du inte i samma mening som du lyfter kvinnor framställer dig själv som den mest fördomsfulla mannen i världshistorien.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu