BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Att handla ”rätt”smör & mjölk

Jag skulle handla smör…Ja vanligt steksmör ,typ….Kikade runt bland hyllorna på Willys…Margarin kommer inte på tal. Visserligen billigast,men smakar inte gott alls. Dessutom innehåller det konstigheter som jag inte litar på…….Smör alltså.. 3 sorter hittade jag….Började titta på den billigaste. Den var tillverkad i Holland…Nej men det går ju inte…Den har färdats genom halva Europa med lastbil,och inte vill jag stötta dom holländska bönderna när våra svenska bönder har dåliga tider……..Nästa smörpaket är tillverkat i Finland…Ja det var ju lite närmare iaf. Men svenskt vore ju bäst……Det dyraste smörpaketet är svenskt… Ja ja ,jag har nog råd med det….Jag stöttar ju svenska bönder och svenska mejerier iaf……Men vänta nu…Det står ARLA på smöret…..Det var ju dom som inte ville ha mjölken från dalabönderna och Grådö mejeri….. Hmm….Jag får ta mjölken så länge medan jag funderar……Ja just ja….COOP har ju köpt grådö mejeri,och har närproducerad mjölk från lokala bönder…..Men den mjölken finns ju bara på COOP…Jag är på Willys….. jag får ta bilen och åka till COOP…..Men då blir det ju en onödig vända……Och jag släpper ut onödiga avgaser som inte är bra för miljön…..Jag kanske skulle gå, till COOP istället ?  Men jag är ju trött och vill hem……..Nej nu skiter jag i det här….Jag tar den billiga mjölken med extra lång hållbarhet och det billiga smöret……Dom svenska bönderna har nog överdrivit sin situation……Om det var så illa som dom säger. Hur kan dom då ha tid att fjanta sig i TV-programmet  ”Bonde söker fru” ?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “Att handla ”rätt”smör & mjölk”

  1. Lasermannen skriver:

    Ja nog ska vi väl kunna hitta på nånting att klaga på nästa år också. Annars är det VÄL åt h-e!!!

  2. swampblues skriver:

    Ni har säkert några rester från julbordet kvar ,som ni kan sno ihop nåt av :)

  3. N&D skriver:

    ja,det är mycket man måste ta ställning till.
    Har du köpt handskalade räkor,ska du veta att de åkt till Afrika en vända för att skalas.
    Och köttet,skall man unna sig svensk oxfilé till nyår,eller har man samvete till kött från sydamerika? Suck..

  4. jan eriksson skriver:

    Det enda matfett som finns i mitt hem är extrasaltat Bregott. Ljuvligt gott och passar till allt man kan företa sej i ett kök.
    Med smöret är det som med julskinkan, priset är oväsentligt.
    Jag super inte längre, jag flyger inte längre och jag tankar min gamla mobil med 100kr per år. För dom pengarna kan jag köpa många julskinkor och mycket Bregott!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu