BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Fattiga Barn

Jag såg Janne Josefssons utskällda reportage om fattiga barn i Sverige,igår på ” Uppdrag granskning”   Idag är folk förbannade på honom i sociala medier och på radion. Man hävdar att han går moderaternas ärenden när han säger att det inte alls finns 250 000 fattiga barn i sverige. Det tragiska är att dom flesta som skäller på Janne inte har sett programmet..” Jag ser inte sån skit” säger dom.

Om man ser programmet så framkommer det tydligt att Bris,Majblomman och rädda barnen både överdriver och ljuger om siffrorna. Dom till och med erkänner det.

Men det som jag tycker är intressantast i repotaget. Det är att Janne sätter fingret på en väldigt öm punkt. Nämligen den att många föräldrar inte alls har dåligt med pengar,utan helt enkelt inte kan hantera pengar….Dom kan inte hantera barn heller för den delen…Tex. White thrashmamman som inte har råd med en avgift på 300 kr/terminen för att barnen ska kunna sporta. Samtidigt röker hon upp 300 kr /veckan.   Eller invandrarkvinnan som inte kan klara sig på 10 000 /månaden efter skatt. Fast hon har lägenheten betald.

Det här har jag vetat om länge… Jag har jobbat med barn i hela mitt vuxna liv.Både som jourhem åt socialen och som skötare inom psykiatrin…. Jag har länge förundrats över fattiga föräldrar som köper dyr färdigmat och läsk & chips,istället för att göra billigt långkok…Fattiga föräldrar som inte har råd med kläder åt barnen,men dom har råd med Dyra mobiler, tattueringar och guldkedjor åt sig själva…” Mamma måste ju må bra,för att orka med ” heter det…

Jag betvivlar inte att det finns fattiga barn som far illa… Jag vet att det är så…Men lösningen är inte att ge deras föräldrar mer pengar… Nej låt barnen få andra föräldrar istället…. Jag kan inte heller begripa hur man kan sätta barn till världen när man vet att man inte har råd att försörja dom ?   Är man fattig,sjuk eller arbetslös så är väl knappast fler barn lösningen….Och kom inte och skyll på oönskade graviditeter….Om medel och överklassen klarar av att hantera preventivmedel så borde väl underklassen också klara av det… Det är knappast en kostnadsfråga iaf…

Ibland hör man att Socialen skulle ta barn ifrån deras föräldrar allt för godtyckligt…Det är en myt… Min erfarenhet är precis tvärt om…..Socialen väntar alldeles för länge med att ta barnen….Dessutom är det alldeles för lätt för föräldrarna att få tillbaks sina barn…. Många barn slits upp från sina fosterföräldrar,när dom precis har rotat sig. Bara för att deras Mamma säger att hon är drogfri och har lämnat ett negativt urinprov . Ingen har ens kollat om det är hon som kissat i röret. För det är ju kränkande…. Att man kränker barnen det är tydligen mindre viktigt…

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (3)

3 Responses to “Fattiga Barn”

  1. swampblues skriver:

    Det var en invandrar kvinna med i programmet som fick ut 10 000.Det sa hon iaf.

  2. jan eriksson skriver:

    Att det finns många helt olämpliga föräldrar är helt uppenbart. Vårdnasdstvister, ibland till och med med dödlig utgång, handlar ofta inte alls om barnens bästa utan om egotrippade föräldrar som betraktar barn som en ägodel och statuspryl och ser underhållsbidrag som en välkommen löneförmån.

  3. Aron skriver:

    Håller med helt o hållet. Men du har ett fakta fel. Det finns inga invandrare i sverige som får 10000;- efter skatt med betald lägenhet. :-)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu