BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Är Politiker dummare än vanligt folk ?

Ljuger politikerna medvetet för oss medborgare ?  Eller är dom helt enkelt dummare än gemene man ?  Man kan ju fundera ibland…. För ganska ofta har politikerna en helt annan uppfattning än majoriteten av vanligt folk…Några exempel

Folkomröstningen om att införa Euro 2003… Så gott som alla stora politiska partier var rörande överens om att införandet av Euro var den enda vägen för Sverige…När det sen visade sig att nej sidan vann med nästan 60%,trots en massiv kampanj från alla stora partier,då beklagade sig politiker i media och på ledarsidorna i dom politiskt styrda tidningarna kunde man läsa att dom dumma obildade lantisarna vunnit över dom bildade intellektuella politikerna.

Idag är det mycket svårt att hitta någon politiker som vill införa Euro…Dom är tom mycket glada att vi står utanför Euro samarbetet… Tack vare dom obildade.

Nästa exempel är själva Eu-medlemskapet …. Missnöjet med Eu växer bland vanligt folk…Jag läste en nätundersökning i Aftonbladet i dag där 80% ville ha en ny folkomröstning om Eu. Det är nog inte representativt för hela befolkningen.Men det är iaf. en fingervisning… Vi betalar 33,5 miljarder varje år till Eu ,men får bara tillbaka 11,6 miljarder i bidrag…En mycket dålig affär alltså…Lägg därtill att Kommuner inte får göra upphandlingar av närproducerad mat för att det strider mot Eu s frihandelsavtal….Vi får inte heller lägga strafftullar på utländska varor som vi tycker är oetiska….Vi skickar alltså våra pengar till Eu som sen delar ut dom till utländska bönder så att dom sen kan konkurrera ut våra Svenska bönder…. Detta tycker alltså Svenska politiker är bra…Dom är så överens om att Eu är bra,att i dagsläget är SD det enda partiet i riksdagen som vill ut ur Eu….Jag tycker det visar att politiker och vanligt folk står ganska långt ifrån varann.

Etanolbilarna är väl också ett exempel på dumma politiker…Det skulle vara så jättebra för miljön hette det.  Att man inte har etanol i några andra europeiska länder det väckte ingen varningsklocka hos politikerna….Sverige ska vara först och bäst…Man pratade istället om Brasilien där alla kör på etanol. I Brasilien har man riktiga etanolbilar. Men dom startar inte när det börjar bli nollgradigt..Så i Sverige skulle vi ha Hybridbilar som går att köra på både bensin och etanol…Det är ett väldigt komplicerat system som innebär att bilen ställer om bränsleblandningen beroende på hur mycket etanol det är iblandat i bensinen…Resultatet blir iaf att bilen varken går optimalt på etanol eller på bensin…

Sen införde man skattelättnader på Etanolbilar (hybridbilar) . Men när etanolen blev dyr och folk upptäckte att bilen drog mycket mer bränsle när dom tankade etanol,så började folk tanka bensin i sina etanolbilar.. Så då åkte folk alltså om kring i en skattesubventionerad miljöbil som inte alls var någon miljöbil…Sent omsider upptäckte politikerna att Etanolen inte alls var bra för miljön…Men då hade man redan tvingat 100 tals mackägare att skaffa dyra etanolpumpar.Och dom som inte hade råd fick lägga ned…

När Politikerna tvingade på oss det digitala marknätet så skedde det också mot bättre vetande…Alla experter och tekniker sa att det var vansinne… Föråldrad dyr teknik..Det hade varit mycket enklare att använda elnätet,telenätet eller paraboler. Dessutom blev det mycket sämre för oss tittare som vart tvungna att ha en box till varje tv….Nu är det inte många som har Boxer kvar. HD Tv funkar inte så bra med Boxers föråldrade teknik…. om några år så har nog bredbandsTV konkurerat ut både Boxer,viasat och Canal digital… Politikerna hade inte behövt gjort nånting….

Mitt förtroende för det politiska etablissemanget har blivit så dåligt,att när dom stora politiska partierna är eniga i nån fråga,då vet jag att jag är emot det… :P  Finns det något annat toppjobb med sådant stort inflytande,Där det inte krävs någon som helst erfarenhet eller utbildning som det ,att vara politiker ?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (8)

8 Responses to “Är Politiker dummare än vanligt folk ?”

 1. Smithc619 skriver:

  Today, I went to the beach front with my kids. bfdekeegbebbbcbd

 2. swampblues skriver:

  Tack.

 3. BC-typen skriver:

  Håller med dig. Vill dessutom påpeka att du är i din fulla rätt att tycka precis som du vill ! Fortsätt att tänka själv, tycka och skriva :)

 4. swampblues skriver:

  Greider är inget stolpskott. Bara lite väl naiv ibland. Som när han tycker att det är patriarkatets fel att han är fet och snusar. För övrigt är han en av dom få Sossar som öppet är emot EU. Det har han min största högaktning för.

 5. swampblues skriver:

  Frågan är varför dom vill arbeta politiskt ? Igår fick vi höra att dom små partierna vill riva opp dom vansinniga pensionsavtalen för politiker som vi har idag.Dom innebär Tex. att en 25 åring som åker ur riksdan kan leva resten av sitt liv på en guldkantad pension. Men Moderaterna och Sossarna vill så klart stoppa dessa förslag och ha kvar sina psykopatpensioner…M och S vägrade också att ta debatten i Tv. Som vanligt går M och S hand i hand och manipulerar ut alla seriösa politiker.

 6. jan eriksson skriver:

  Föresten du tycker förstås att Göran Greider också är ett stolpskott. Han har vigt sitt liv åt att arbeta politiskt. En sån som du föraktar.

 7. jan eriksson skriver:

  Det är du och jag som väljer politikerna. Vilket system vill du ha? Diktatur. Du föraktar människor som vill arbeta politiskt. Jag tycker dina åsikter är befängda. Utan hårt kämpande fackkämpar(min far var en sådan) och politiker skulle din och min trygghet i den här lilla ankdammen Sverige vara mycket sämre.

 8. Lasermannen skriver:

  Mycket bra och genomtänkt skrivet. Håller med dig till 100%.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu