BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

L S P

Har ni hört talas om HSP ? High Sensitive Personality…Personer som sägs vara extra känsliga för Känslor och signaler i sin omgivning. Dom känner bl a av hur andra människor och djur mår .(http://en.wikipedia.org/wiki/Highly_sensitive_person)

Nu har jag upptäckt att det verkar som om ett stort antal människor snarare lider av motsatsen till HSP. Dvs att folk är helt känslokalla och självupptagna. Jag kallar dom LSP, Low Sensitive Personality.

Ni vet ” vem bryr sig”  ”orka”  ” Jaha, Och..?”   Dessa personer tränger sig gärna före i kön med ett hånfullt leende….. plockar upp mobilen och filmar om det sker en olycka,istället för att hjälpa offret…..Eller riskerar andras liv och lem genom att köra på tok för fort,bara för att det är kul….Dessa personer är ointresserade av nyheter på Tv . Vad som händer i världen skiter väl dom i… Det är viktigare med ”Bonde söker fru” och ”Farmen”….. Dom ser inget problem med att utnyttja fattiga människor i tredje världen för sina egna syften….Att gå till en hora i Thailand ser dom t o m som välgörenhet.” Thaihororna blir bara glada för våra pengar.”..

Det  ses som positivt att vara ”härdad”. Då kan ingen såra dig. Då är du tuff…Men är det inte just det som är det stora felet här i världen? Att alldeles för många är alldeles för härdade?

Eller måste man vara tuff och hård om man ska klara sig i vårat nya hårda samhälle…? Inget skyddsnät…. skyll dig själv om du är så jävla dum att du väljer fel pensionsförvaltare….Fel bank…Fel Elbolag,teleoperatör,bredbandsbolag  eller vårdcentral….. Valet är ditt…du är en idiot,och ingen bryr sig för alla har fått LSP.

 

 

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (3)

3 Responses to “L S P”

  1. Jenny skriver:

    Tackar för detta inlägg!!

  2. Aron skriver:

    Bra skrivet:-)

  3. jan eriksson skriver:

    gillar

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu