BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

ROCKEN ÄR DÖD

Enda sen 50-talet har ungdomar retat sina föräldrar och etablissemanget med rockmusik…..Rebeller med distade elgitarrer var förebilder….Det började med Elvis,Chuck Berry och Link Wray. Den sistnämda fick spelförbud för sin låt ”Rumble” på vissa radiostationer,för att den ansågs uppvigla ungdomen..Låten var instrumentell…Men väldigt distad…Så var det 1958.

På 60-talet blev det värre…Grupper som The Who,Black Sabbath och framförallt Jimi Hendrix vred upp volymen endå mer på gitarrerna,och fick en ny föräldrageneration att förfasa sig över ungdomens rockmusik.

Senare på 70-talet kom punken att slå till som en smäll på käften åt etablissemanget..Nu gällde det att spela hellre än bra… Alla skulle skrika och misshandla elgitarrer….En ny rockgeneration revolterade mot en gammal..Återigen förbannade föräldrar som tyckte att ungdomen var för högljud och skränig.

På 80 och 90-talen kom gammal rock tillbaka som retrostilar .Tex. Stoner,och Grunge…..paralellt med det kom det extrema hårdrocksvarianter som speedmetal och dödsmetall….Groowlande sångare som bara undomen förstår sig på……Hela tiden en ny generation som tar rocken lite längre,och lite högre ljud på stereoanläggningen…

Men i mitten av 00-talet händer något…..Först märkte jag det på radion..Mitt älskade p3 som alltid spelat ny rockmusik så länge jag kan minnas,slutade plötsligt att spela rock……Sen märkte jag det på ungdomarnas musikanläggningar……När jag var ung så var det viktigt med en riktig stereo med bra ljud och mycket BAS…Om man förflyttade sig så skulle det vara en stor bergssprängare på axeln med tung Bas……Men vad har dagens ungdomar för musikanläggningar ?  Jo, en liten mobil med urkasst ljud i…..möjligen en laptop med små dåliga högtalare i……..Hur ska dom kunna rocka röven av föräldrarna med den skiten….Det är ju urfånigt…..Nu är det istället barna som klagar på mig att jag spelar för hög och skränig musik…….Det ska ju vara tvärt om……. Hur ska ungdomen nu kunna chocka oss föräldrar ?   Dom vill inte vara Raggare…Inte Hippies…Inte Punkare…Inte ens hårdrockare vill dom vara……..Bara välartade och välklädda….Hur ska dom kunna provocera ?

Nu har jag upptäckt det…..Dom lyssnar på Tv-spelsmusik och Dansband i sina små hemska musikmaskiner…. ROCKEN  ÄR DÖD…. Och  jag känner mig så jävla provocerad…. :P

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “ROCKEN ÄR DÖD”

  1. swampblues skriver:

    Jag vet.Men jag trodde honom inte då :)

  2. Jenny skriver:

    Rock’n'roll e död sa Thåström redan 19hundra80sju. :)

  3. swampblues skriver:

    Ha ha.Du har nog rätt :P

  4. Aron skriver:

    haha, Var glad att dina barn inte hör till dagens musikaliska upprorsmakare. Då blir det superteknisk döds o blackmetal med texter som handlar om att äta varinfekterade avhuggna armar lr mata grisar med bebiskadaver. Musik som inte ens jag klarar av o lyssna på. Så var nöjd med situationen Dan:-)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu