BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Melodifestivalen deltävling 3

Det blir tydligare för varje deltävling att Gina är ett fynd som programledare och att Danny inte är det. Hennes inslag om Italien var skitkul… I övrigt är musiken ganska seg och förutsägbar för det mesta…. Jag har lågt ställda förväntningar från början så slipper jag bli besviken…OCh om det nån gång slinker igenom en låt som inte är skriven av Thomas G:son eller Fredrik kempe,så höjer jag förbryllat på ögonbrynet.

1. Alibi – Eddie Razaz….. Glittrigt fjantigt dansnummer med fotbollsrefräng som ser ut som en parodi på Alcazar…  1 poäng

2. Island – Elin Peterson….. Präktig flicka med gitarr som försöker låta som Lisa Miskowski…. Jag brukar gilla sånt här,men låten var allt för tråkig tyvärr…. 2 poäng

3.  En riktig jävla schlager - Ravaillacz……Jag hade läst så mycket om gubbarna innan….. att dom gjorde narr av schlagerfestivalen, att dom var hatade.mm….. Så tyvärr blev jag lite besviken…. Det var ganska snällt och gubbigt,småtrevligt…..Jag hade hoppats att Mats Ronander skulle visa vilken fantastisk gitarrist och munspelare han är ,( Han har spelat både åt Ulf Lundell och ABBA Tex) men tyvärr blev det  bara spex…..Men visst… Lite coola var dom Gubbarna……4 poäng

G3BEjUKWnViCLUnvZNY9ISOrWpH4.  Dumb – Amanda Fondell….. Men vad är det här ?  Kvällens bästa låt….Och den går inte ens vidare ???   Hon låter som nån blandning av Amanda Jensen och Lene.. Jag tycker det är helt ok faktisk… 4 poäng.

5. In and out of love –  Martin Rolinski…..Det sägs att man inte ska kasta sten i glashus….Man borde inte kasta youghurt i glas montrar heller…. Ser skitlöjligt ut… Låten låter som Cheri cheri Lady med Mordern Talkin…. Att dom aldrig tröttnar på synthig skitmusik från 80-talet…… 1 poäng.

6.  Hon har inte –  Caroline af Ugglas…… Hon kommer in på Catwalken till låten Sweet Caroline ,och just då är allt perfekt…. Sen blir det bara tråkigt… Hon borde rocka loss istället,och visa vad bra hon är på det… Visa att hon är en svensk Janis Joplin…. Men istället,en tråkig ballad….. Men jag fattar hur hon tänker…. Det gick ju bra förra gången med en ballad….. 3 poäng.

7.  Fallin  -  State of drama…..Sångaren ser ut som Boxer Robert när han fått en elchock. För övrigt är detta ett sliskigt ,mesigt pojkband som försöker vara Maroon 5… 1 poäng.

8. Heartstrings  - Janet Leon…..Alcatraz igen!. Den här gången är det Roxettes gamla dänga Never ending love som körts igenom en dubstepmix,låter det som… 1 poäng.

posted by swampblues in Okategoriserade and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu