BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Vi får det kött vi förtjänar

Nu måste jag bara kommentera hästköttsskandalen……Dom senaste 10 åren har jag upptäckt att det blir allt vanligare med hästkött i vanlig varmkorv (hot dogs). Det står nämligen på innehållsförteckningen…. Jag har inte haft några synpunkter på det,utan bara tänkt att det är naturligt att ha i hästkött eftersom det är billigt…..

När jag berättar det för folk så blir dom oftast förvånade. Vilket bevisar att dom inte är intresserade av vad dom äter,och alltså inte läser innehållsförteckningen…..Hur det förhåller sig med färdiglagad fryst mat har jag inte en aning om eftersom jag aldrig skulle ta i skiten med tång ens…….Men jag skulle tro att ingen hade reagerat om det stod hästkött på paketet. …Den målgrupp som dessa äckliga produkter riktar sig till bryr sig nog inte om vad dom stoppar i sig iaf….

För övrigt tror jag nog att hästköttet är det minst anskrämliga i färdigmaten. Det brukar vara så……Färdigmat innehåller för det mesta biprodukter och emulgeringsmedel och nästan ingenting som man borde äta…..

Men om folk är så förbannat självupptagna med att nätsurfa,kolla dokusåpor,spela spel eller shoppa att dom inte har tid att laga mat. Då får dom skylla sig själva om dom blir lurade av en cynisk matindustri….

Det är ju också på det viset att köttpriserna nästan inte har gått upp på dom senaste 20 åren.. Medan lönerna gått upp med 100% på samma tid….Hur tänker du då att köttet ska kunna hålla samma kvalitet ? Dom som jobbar inom köttindustrin har väl också fått lönehöjningar på 20 år….Då är det är ju självklart att det blir fusk på nåt vis….Och eftersom vi har frihandel och är med i EU så kan inte våra svenska bönder konkurrera med låga priser på justa villkor .

Så om du vill dra dig själv och det här landet i fördävet…Fortsätt att handla billig färdiglagad skitmat. Med eller utan hästkött har nog ingen betydelse.

posted by swampblues in Okategoriserade and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu