BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Invandrarproblem i Borlänge

När min Morfar kom Till Borlänge på 60-talet var det som arbetskraftsinvandrare från Danmark. Domnarvets jernverk och Kvarnsvedens pappersbruk behövde personal, och Borlänge Kommun och Tunabyggen  byggde bostäder för fullt.

Min Morfar & Mormor köpte hus i Gylletäppan. Det var nya fina radhus byggda för invandrarna. Jag minns att bredvid Morfars hus bodde det andra Danskar på båda sidor om deras hus. Och i husen på andra sidan gatan där bodde det Finnar.

Nu för tiden behöver inte industrin i Borlänge några invandrare. Varken Borlänge kommun eller Tunabyggen vill bygga nya bostäder åt invandrarna. Men kommunen har hittills varit väldigt pigga på att ta emot många invandrare. Man får ju betalt av staten i 2 år,och sen är det meningen att invandrarna ska vara inlemmade i systemet med jobb och bostad……. Men det har inte fungerat….

Jag vet inte om politikerna lever kvar i 60-70 talsromantiken och tror att industrin ska lösa invandrarproblemet åt dom… Eller om dom bara försökt vara politiskt korrekta…..Men så fort någon har antytt att det skulle vara något fel på invandringspolitiken….Att vi inte kan ta emot fler invandrare….Att vi måste ha jobb och bostäder åt dom…Att det bildas ghetton … Då är man rasist….Och främlingsfientlig som det heter….Sen vill inte politikerna diskutera mer. För dom diskuterar inte med rasister ,punkt slut…Locket på.

Sakta men säkert har Sverigedemokraterna gått framåt i opponionsmätningarna .Inte konstigt eftersom det är det enda partiet som pratar om invandrarfrågan….Och att dom är extra stora i just Borlänge talar väl sitt tydliga språk.

Men nu har någonting hänt….. Först läste jag att 3 moderata Kommunalråd slog larm….. ”Vi kan inte ta emot fler invandrare i våra kommuner” Sen var det 3 Socialdemokratiska kommunalråd som slog larm,och sa samma sak. Däribland Borlänges kommunalråd Kenneth Persson….. Och idag står det i BT att Tunabyggen vill ha en polisstation i invandrartäta Tjärna ängar i Borlänge…..Vad har hänt ?

Kan det vara så att dessa politiker insett att SD har haft rätt hela tiden ?  Eller kan det vara så att dom ser hur SD växer,och nu försöker dom desperat vinna tillbaks röster från SD innan det är för sent ?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (3)

3 Responses to “Invandrarproblem i Borlänge”

  1. swampblues skriver:

    Det är ju det jag menar. Politikerna har inte fattat skillnaden. Dagens ofta svårt traumatiserade invandrare är ju i mycket större behov av stöd i form av jobb,bostäder,integration mm,än vad min Morfar var. Men det är ju det dom inte får. Man kastar in dom i ghettot och slår sig för bröstet och tror att deras problem ska lösa sig bara dom får bo i Sverige.

  2. jan eriksson skriver:

    Att jämföra dagens ofta svårt trumatiserade (krig,svält,tortyr ect) invandrare med din morfar och mormor har jag svårt att förstå.

  3. BC-typen skriver:

    Det kallas valfläsk!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu