BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Onödig skötarutbildning

Det ska starta en 2 årig högskoleutbildning för skötare i Säter……Det måste vara en av dom sämsta ideérna någonsin…..För det första så måste det vara rekord i högskoleutbildning som leder till dåligt betalda jobb( ca 17-18 000 i månaden ingångslön) För det andra så har jag jobbat 30 år som skötare och aldrig sett en skötartjänst som har annonserats ut externt. Jo förresten .En gång……. Rekryteringen brukar alltid vara intern och man får bara söka tjänsten om man är tillsvidareanställd…Dom få skötare som får tillsvidareanställning är så gott som alltid timvikarier som råkar bli LAS-ade. Ofta outbildade….Du kan inte gå före i Las kön med en högskoleutbildning….

Jag vet att man brukar tjata om att det snart kommer stora pensionsavgångar.Det har jag hört i 15 år nu….Varje gång det går nån i pension så tar man antingen bort den tjänsten,eller tillsätter den med nån som blivit över nån annan stans p,g,a neddragningar eller sammanslagningar.

Sen förstår jag inte vad man ska med en fin skötarutbildning till,nu när vårat yrke reducerats till att vara nån enklare form av fångvaktare….Våra arbetsuppgifter består i stort sett av 4 moment. VAKTA. TRANSPORTERA. VISITERA. DOKUMENTERA……. Det var länge sen vi fick vara med på ronderna eller ägna oss åt traditionell omvårdnad och miljöterapi tex.

Det man borde satsa på är väl att utbilda fler sjuksköterskor….Vi har en enorm brist på syrror inom Psykiatrin….Men man kanske har gett opp det eftersom syrrorna försvinner till Norge i samma takt som dom utbildas.?..!…Kanske att man måste konkurera med norge lönemässigt ?

Lösningen är iaf inte en högskoleutbildning för skötare.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comment (1)

One Response to “Onödig skötarutbildning”

  1. Robban skriver:

    Så sant som amen i kyrkan det du säger!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu