BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Pannkakstårta 3

Eftersom jag har lite idétorka i bloggen(kom gärna med tips)tänkte jag berätta om en gammal pannkakstårta som hände för ganska många år sen.

länk till gamla pannkakstårtor.

http://swampblues.bloggproffs.se/2013/03/01/pannkakstarta-2/

Det var på den tiden när jag bodde i Södersätra….Min dåvarande fru ringde mig på jobbet och sa att hennes bil gått sönder…Jag tror att hon var i Örebrotrakten..Det var iaf minst 10 mil bort,och i min värld var inte bärgningsbil nåt alternativ……Hon beskrev felet som att det lät och kändes som när man kör på bara fälgarna..Men det var luft i alla däcken.

Jag bestämde att jag skulle komma och hämta hennes bil med bilsläp så fort jag slutat jobbet…Jag fick gå tidigare och gav mig iväg hemåt för att hämta lite verktyg och lämpligare kläder.

Nu är det så att det finns en genväg genom en ravin som heter Norddalen….Man tjänar nästan en mil på att åka den….Problemet är bara att på vårarna brukar vårfloden spola bort delar av vägen så att den är obrukbar…Då stängs vägen av….Nu var den avstängd….Men det brukar gå att åka den iaf om man är försiktig….Det hade jag gjort på morgonen den här aktuella dagen….Så det borde ju gå bra…Jag hade ju bråttom också.

Jag åkte ner i ravinen och kände att den var nog lite sämre än i morse….Efter en bit var det ett stort dike mitt i vägen så jag fick hålla tungan rätt i mun och köra med ett hjul på varje sida om diket…Plötsligt svängde diket av åt vänster…Men det såg inte så djupt ut…Jag tog fart och chansade….SKRAAAP…Bilen fastnade på underredet med ett hjul o luften.

Nu hade jag ca 1 mil hem…Och detta var innan jag skaffat mig mobil…Men om jag vände om så var det bara ca 2 km till gatukontorets förråd…Där kanske nån kan hjälpa mig ? Jag travade på och gick in på kontoret och förklarade mitt problem…Fanns det möjligen någon som kunde dra upp mig med en traktor ? Chefen på kontoret skällde ut mig och undrade hur jag kunde vara så jävla dum att åka i ravinen när den var avstängd ? Jag kände mig väldigt dum.

En snäll kille på kontoret förbarmade sig iaf över mig och vi gav oss iväg på en traktor mot ravinen…Jag såg att höger framhjul på traktorn vindade betänkligt…Men jag hade annat att tänka på.

När vi kom fram körde han ner i en spricka i vägen med framhjulet…När han tog i ratten och försökte styra opp ,så small det till och fälgen sprack och lossnade från hjulnavet….Höger framdel på traktorn låg nu begravd i lervälling i ravinen..Det visade sig att fälgen hade varit svetsad förut och var nu försvagad..En klen tröst.

Nu var vi två ganska molokna män som travade opp på gatukontoret ….Nu fick jag mycket mer skäll än förra gången…Jag ville bara förvinna ner i jorden…En annan kille på kontoret hämtade en lastmaskin och vi begav oss igen iväg till ravinen..Dom drog loss traktorn och bytte hjul på den sen lämnade dom mig med min bil i ravinen…Jag fick skylla mig själv tyckte dom…Hur jag tog mig därifrån det sket dom fullständigt i.

Det var bara att börja gå hemåt den dryga milen….Jag vill minnas att jag fick lift av nån en bit iaf…..När jag kom hem hade jag insett att jag fick strunta i min bil så länge.Och istället koncentrera mig på att hämta min fru och hennes bil…Jag ringde  en kompis som kom med sin bil och hämtade mig…Sen lånade vi ett släp och begav oss iväg på nästa uppdrag.

Det visade sig att min frus beskrivning av felet på bilen stämde bra…Det lät som att köra på fälgarna…Det var ett stödlager på kardanstången som hade skurit….Vi lastade hennes bil utan problem och åkte hem.

Nu började det bli både sent och mörkt,Och min bil stod fortfarande kvar i ravinen..Jag och min kompis åkte dit och tittade på förödelsen…Det rann smältvatten och lera runt bilen….Men jag hade kommit på ett sätt som nog skulle funka…Jag hade ett spelblock(vire och spak som kan lyfta och dra saker)som nog skulle klara det…Jag förlängde viren med ett rep och kopplade det till ett träd bredvid vägen…Jag fick ta om tag många gånger medan bilen sakta rörde sig ur diket…Men till slut kom jag loss och kunde åka hem.

Det blev en sen natt innan jag kom i säng…Och nästa morgon på jobbet så frågade mina arbetskamrater varför såg såg så trött ut ?

 

 

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (6)

6 Responses to “Pannkakstårta 3”

  1. swampblues skriver:

    ja men det var längesen.

  2. jan eriksson skriver:

    Vilket jävla elände.

  3. swampblues skriver:

    Ja,jag gick inte runt och smålog åt vilken bra historia det skulle bli :?

  4. N&D skriver:

    Det är sådana eskapader som blir roliga långt efteråt.
    Där och då är det betydligt lättare att hålla sig för skratt.
    N&D ler i mjugg i alla fall. :D

  5. swampblues skriver:

    Weird Al har visst tröttnat på instagram och Facebook :P
    BITTERPITTEN står ju utanför sånt Crap.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu