BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Ingen Pension

Forskare har kommit fram till att hela vårat pensionssystem kommer att krascha om vi inte inför drastiska förändringar…..Ungdomar börjar jobba för sent har man kommit fram till..Idag börjar dom flesta jobba vid 28-29 års ålder,och det går inte….Nä,senast vid 23 måste dom börja jobba…….Äldre måste jobba längre också……Men hur ungdomar ska kunna börja jobba tidigare samtidigt som utbildningskraven höjs,och  dom äldre inte ska gå i pension ,det har dom ingen lösning på.

Sen kan man ju undra hur dom har tänkt att invandrarna som kommer hit efter halva sitt liv,ska finansera sin pension…Det kommer ju inte att gå.

Iaf har regeringen bestämt att höja pensionsåldern från 65 till 67  ,till år 2015…..Sen ska den höjas till 69 år 2022….Sen ska man fortsätta att höja pensionåldern i takt med att medellivslängden  blir äldre säger man……Undrar om man sänker pensionen om medellivslängden skulle gå ner ? Vad tror ni ?   Välfärdssjukdomar som högt blodtryck,diabetes,Hjärtproblem och hudcancer ökar hela tiden bland 50 och 60 -talister…..Det finns nog en stor risk för att sjukdomarna hinner ikapp pensionen…Och då har jag inte ens nämnt sockerberoende 80-talister med allvarlig övervikt innan dom är 25.

Regeringen säger det inte rent ut…. Men det man menar är ju att man vill ha ett pensionssystem som går ut på att folk dör innan dom blir pensionärer….ÄTA…JOBBA…DÖ

Jag har jobbat i 30 år,och måste med all sannolikhet jobba i 25 år till innan jag får gå i pension……Men det har egentligen ingen betydelse…..För jag kommer inte att ha råd att gå i pension iaf.

För ca 10 år sen läste jag i mitt oranga kuvert ifrån pensionsmyndigheten att jag skulle få ca 20 000 /månaden om jag gick i pension vid 65 års ålder,enligt deras prognos…..Det lät ju inte så pjåkigt tänkte jag……Sen kom jag på att 20 000 om ca 30 år inte är så mycket då…..Om man ser historiskt så brukar lönerna gå upp med 100% på 20 år,och då har man ungefär samma köpkraft som för 20 år sen.

Men i mitt nya oranga kuvert så är prognosen hör och häpna,att jag ska få ut 12 500 om jag går vid 65 år. 18 500 om jag går vid 70år…… Dvs om pensionsfonderna går bra…Och när gjorde dom det senast ?

Alltså om allt går som det ska,så kan jag räkna med att få ut 20 000/Månaden om jag jobbar i 30 år till.Tills jag är 78 år…..Dom pengarna är då förmodligen värda ungefär som 7 500 är idag.

Äldreboenden blir ju bara dyrare och dyrare också….Redan idag syns en trend med pensionärer som bor kvar i villan eftersom det är billigare än äldreboende….Jag ser ett framtidsscenario där fattiga pensionärer bor tillsammans kanske 4-5 st i ett gammalt ruckligt hus på landet,eftersom det är det ända dom har råd med…..Man får hyra ut några rum till andra fattiga pensionärer för att ha råd med elräkningen helt enkelt.

Tills vidare får man jobba på så länge man kan.

Jag känner mig redan gammal och passe´….Hur ska jag orka ?

ÄTA  JOBBA  DÖ :(

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (9)

9 Responses to “Ingen Pension”

  1. swampblues skriver:

    Jag tänker ogilla läget tills jag dör.Sen ska ni få se på fan.

  2. Lasermannen skriver:

    Jag har en lösning – Gilla läget!!!

  3. Kollega skriver:

    Huvudet på spiken Dan! Överallt i inlägget…

  4. jan eriksson skriver:

    Ett är säkert , din humanism hedrar dej!

  5. swampblues skriver:

    Du klagar minst lika mycket på arbetsplatsen som vad jag gör.Den stora skillnaden är att du skulle kunna gå i pension när du vill. Medan jag måste jobba 25-30 år till och ändå inte kommer opp i en anständig pension. Jag byter gärna jobb om du kan tipsa mig om nåt jobb där man värdesätter en humanistisk inställning till patienterna.

  6. Annika skriver:

    Antar att prognoserna är lika dåliga även om man trivs på jobbet…?

  7. jan eriksson skriver:

    Om det är mej du menar så har jag dubbelt så många C-turer som du och vad jag vet så slutar inte dom halv tre, dessutom är min arbetstid per vecka några timmar längre än din.

  8. swampblues skriver:

    En del trivs så bra att dom måste flexa hem halv 3 varje dag :)

  9. jan eriksson skriver:

    Du får skaffa dej ett jobb som du trivs med ska du se att du orkar. Det gäller f.ö. inte bara dej, det finns många som går kvar och klagar och klagar och förpestar tillvaron för dem som trivs.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu