BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

kvinnokroppen törstar efter ord

Jag vet inte om ni hört om Blachman ?    Han är en Dansk jazzmusiker som blivit programledare för ett TV program i den Danska statliga televisionen.Programmet som  heter Blachman,går ut på att Blachman bjuder in en gäst(som också är Gubbe) tillsammans tittar dom på en naken kvinna medan dom diskuterar Män och Kvinnor i det moderna samhället.Då och då berömmer dom den kvinnliga kroppen.

Kvinnokroppen törstar efter ord…En Mans ord -säger Blachman…som Svensk kan det vara svårt att ta honom på allvar…Men det beror på att vi har vårat Svenska PK-filter påkopplat……Faktum är att det är en Kvinna som är producent för programmet…..Hon hävdar att programmet vill vara en motvikt mot alla perfekta kvinnokroppar som framställs som sexobjekt…Hon vill visa naturliga kvinnor,gärna lite äldre,och med lite skavanker här och där.

Iaf så har programmet skapat turbulens i sociala medier och Svenska kvällstidningar.Det har t,o,m startat en Flashbackstråd om programmet…..Där kan man dela in inläggen i 3 huvudgrupper.

1. Dom som tycker att programmet är totalt värdelöst…Här har vi 2 undergrupper…Dom ena som tycker att det är sexistiskt och osmakligt att 2 påklädda gubbar tittar på nakna kvinnor..Oftast har dom inte ens hört vad gubbarna säger för att alla försvarsmekanismer triggas igång bara dom får höra talas om programmet…….Den andra undergruppen tycker att programmet är helt värdelöst för att kvinnorna är för skrynkliga och osexiga och inte går att runka till.Dom stör sig ochså på att gubbarna pratar för mycket.

2. Dom som tycker att programmet är ganska tråkigt,men stöttar det till 100% iaf eftersom det retar upp feministerna…Dom tycker att allting som retar en feminist är underbart.

3. Dom som faktiskt tycker att programmet är bra,och att det har en poäng att diskutera att kvinnokroppen är vacker…Precis som man alltid gjort med krokimålning….Det är väl ingen som kräver att krokimodeller ska vara påklädda för att det inte ska vara sexistiskt ?   Faktum är att gubbarna säger inget nedlåtande om kvinnokroppen.Bara positiva saker.

BITTERPITTEN närmar sig försiktigt ”stånd”punkt 3.   Jag ser en poäng i programmet. Jag tycker att nakna människor är vackra,och jag är väldigt trött på alla perfekta sexobjekt i Hollywoodfilmer…..Jag hyllar finska filmer som vågar visa vanliga nakna människor.Både män och kvinnor som är feta ,skrynkliga,gamla och medfarna

. Sen kan jag tycka(förmodligen p,g,a mitt svenskfilter)att det skulle vart bra om dom som en motvikt hade några påklädda feministiska kvinnor som hyllade en naken manskropp………Sen kom jag på att det GÅR JU INTE….Hur skulle dom kunna säga något positivt om män ??? :?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “kvinnokroppen törstar efter ord”

  1. swampblues skriver:

    BITTERPITTEN konstaterar att även Aftonbladet läser min blogg och tar in mina ideér :)

  2. swampblues skriver:

    Inte visste jag att jag var så förutsägbar :)

    Jag är faktiskt också Feminist….På det bra viset….Men tyvärr har ”fel” slags feminister lagt beslag på ordet Feminist.
    jag hade iaf gärna sett programmet med en kille framför damerna :?

  3. Fru Otterbo skriver:

    Jag väntade på att detta skulle komma upp på din blogg ;)

    Jag är en av dom som tycker att programmet är värdelöst för att det är två gubbar och sitter och pratar framför en kvinnokropp. Oavsett vad dom pratar om eller hur kvinnan ser ut. Det är otroligt objektifierande att kvinnan bara ska stå där helt tyst medan dessa karlar får granska henne från topp till tå. Även om dom berömmer henne. Jag är ganska säker på att äckel-faktorn varit där om det var en helt naturlig kille framför två medelålders damer. För mig iaf.

    Sen vet ju du också Dan att en äkta feminist inte har något emot män, utan mot samhällsideal. Säger ”feministen” något annat så är det ingen feminist. För de står för lika villkor, inte kvinnan onekliga möjlighet att ta över världen ;)

    Men jag gillar ditt inlägg! Mångfacetterat ska det vara i Sverige! Fram med alla åsikter så länge de inte är hatiska mot folkgrupper eller kränkande.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu