BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Storebror ser dig

Det blir allt svårare att handla med kontanter….Bankerna vill inte hantera kontanter,och det blir allt vanligare att butiker inte heller vill ta emot kontanter.Läste här om en gubbe i Borgholm som blev nekad att handla kontant i en Järnaffär http://www.expressen.se/kvp/fritz-protesterade-mot-kortkop—dagens-hjalte/

Vad beror detta motstånd mot att hantera riktiga pengar ,på då ?  Ja Bankerna skyller på att rånrisken blir mindre utan kontanter….Det är visserligen sant,men det är knappast den riktiga anledningen…Det har ju blivit lika krångligt för folk att sätta in pengar på Banken,som att ta ut….Om nån vill sätta in mer än 10 000 kr kontant så blir dom utfrågade av Banken…Var kommer pengarna ifrån ? varför har du kontanter ?  Har du kvitto ?

Märkligt att Banken frågar sånt som skatteverket borde fråga….Hmm….dom samarbetar naturligtvis…..Allting är ett led i att staten ska ha fullständig kontroll på vad vi gör…..Om vi handlar allting på kort så finns alla våra vanor registrerade…..Var handlar vi ?  Vad äter vi ? Hur mycket super vi ? Hur mycket bil åker vi ? Är vi slösaktiga ? lever vi över våra tillgångar ? mm.

Har ni sett ”Lyxfällan” på tv3 ?   Där får man se hur folk lever över sina tillgångar….Programledarna skriver ner alla inkomster och utgifter på en tavla och dom slösaktiga får stå där och skämmas, och säger ” Inte visste jag att det var så mycket som gick till cigaretter,Chips,Bensin ,mm.

Hur tror ni programledarna vet hur mycket dom handlat cigg och chips för ?  Jo därför att alla kortköp registreras så klart.

Sen kan Stasi…Jag menar Staten, ha fullständig kontroll på om du är en god eller dålig medborgare….Tar du dig för stora friheter så klämmer dom åt dig….Är du bara en korkad aningslös storkonsument,så säljer dom vidare dina uppgifter till reklamföretag, som kan rikta in sig på att få dig att konsumera ännu mer.

Nästa gång det poppar upp reklam på datorn för just din favoritbutik….Eller du får ett specialerbjudande i brevlådan om ett lån,just när bilen rasat ihop,eller du ska bygga en altan,så vet du.DET ÄR INGEN SLUMP

STOREBROR SER DIG :P

posted by swampblues in Okategoriserade and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu