BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

TVs guldålder är död

Jag minns när hela familjen samlades runt TVn….På Fredagar brukade det vara något underhållningsprogram för hela familjen….Eliten bland komiker och artister varvades med klassiska serier som ”Pang i bygget” och ”Macahan” Det var Fredagsmys det.

Nästa dag i skolan eller på jobbet,så snackades det om programmet….Alla hade sett det och man hade en gemenskap.

Idag sitter familjen utspridd i olika rum och ser på olika TV – kanaler eller surfar på nätet…..Och om man nån gång lyckas samla familjen framför TVn så blir det för att se nån DVD eller nedladdad film.Eftersom det inte gick nåt på TVn som familjen kunde enas om att se på.

I takt med att vi fått fler och dummare TV-kanaler,så följer även SVT efter och gör dummare och dummare TV….Fejkade realityshover…Sjung och dumprogram….Och när hade dom ett seriöst debattprogram där deltagarna får chansen att tala ut,utan att bli avbrutna ?    ”Nu har vi inte tid längre att prata om mobbade barn i skolan,För nu ska vi prata om hemmapappor som gillar att klä sig i rosa ” typ.

Ungdomar av idag dom ser nästan aldrig på TV….Dom orkar inte vänta på att det som dom vill se,ska sändas….Istället laddar dom ner filmer och serier ifrån nätet.

Problemet med det ,är att dom alltid väljer vad dom ska se…..Det händer aldrig att dom ”råkar ”se nåt som dom inte trodde var bra,för att sedan upptäcka hur bra det var….Nej allt är förutbestämt och inrutat….Det finns inget utrymme för några nya perspektiv eller spontant tittande.

Ska jag beklaga utvecklingen och säga som jag brukar, att” det var bättre förr” ?Eller ska jag vara glad åt att Tv inte längre har nån makt över folket ?  Jag vet faktiskt inte…..Men det är iaf tråkigare nuförtiden…När alla sitter var för sig och inte umgås över generationsgränserna.  :?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (3)

3 Responses to “TVs guldålder är död”

  1. Soliga Li skriver:

    Nåja, lite svinn får man tåla… :P

  2. swampblues skriver:

    Ha ha.Ja det har du rätt i. Lite svårt att engagera vissa av dom yngre familjemedlemmarna dock.

  3. Soliga Li skriver:

    Det är ju tur att vi har melodifestivalen! ;)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu