BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Eurovision spektaklet

692537642Stackars Robin Stjernberg !    Först ville svenska folket att YOHIO skulle representera sverige i finalen….Men då slängde man in en internationell jury som bestämde att Robin skulle representera Sverige istället……säkert ett beställningsjobb från Svt som inte vill arrangera finalen 2 år i rad…..Men för att vara riktigt säkra på att robin inte skulle vinna så ,klär dom på honom det mest konstiga,hemska kläder som någonsin skådats i dessa sammanhang…..Det ser ut som en uppknäppt tvångströja ungefär….Sen står stackars Robin där och säger att han känner sig fin i kläderna….jag tycker så synd om honom…Det är så självklart att han är offret….

 

Själv höll jag på Norskan Margaret Berger.Tungt och mörk musik ,med en ljus glad tjej.margaret-berger-norsk-melodi-grand-prix-2013-355x200

Jag har kommit fram till att det finns 3 kategorier av artister som är med i spektaklet.

1.  Ny oerfarna artister som inte har hittat nån publik ännu. Dom hoppas att deltagandet i festivalen ska ge dom en bra start på karriären.Det brukar ju inte gå så bra….Är det nån som hört Dima Bilan(Ryssland),Marija Šerifović (Serbien) eller Lena Meyer (Tyskland)efter att dom vunnit festivalen ?  Inte ens Alexander Rybak från Norge fick väl nån fart på karriären efteråt.

2.   Artister som är stora i Eurovisionsammanhang. Men är helt lost i vanliga musiksammanhang.Man ser dom aldrig få festivaler.Dom ligger inte på topplistorna och man hör dom sällan på radion. Men när det är Eurovisionfestival då blomstrar dom upp. Ex.på såna artister är Johnny Logan(har vunnit 3 gånger) Charlotte Perelli och Carola.

3.  Artister vars storhetstid tog slut för 10-20 år sen. Jag vet inte om det är ESC som ägnar sig åt välgörenhet,eller om dom helt enkelt inte får tag på några andra. Listan kan göras lång. I år var det Bonnie Tyler. Vi har sett Baccara,Katrina & the waves,Plastic Bertrand….Och i den svenska uttagningen har vi bland annat sett. Lili & Sussi. Py Bäckman.Kikki Danielsson och Elisabeth Andreasson som ständigt misslyckas med att göra comeback.

Nån gång i bland så lyckas ESC övertala nån stor etablerad artist att delta i Festivalen….Det brukar sluta med katastrof…Ta ”The Ark” som exempel. Dom var på toppen av sin karriär när dom ställde opp i Eurovision. Men efter det kraschade karriären totalt och bandet las ner.

Eurovisionsfestivalen är sannerligen en märklig tillställning.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Eurovision spektaklet”

  1. swampblues skriver:

    Visst var han det…Men han hamnar nog i kategori 4. :?

  2. Annika skriver:

    Visst var även Engelbert Humperdinck inblandad förra året också…appropå kategori 3…?

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu