BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Sossarna missar öppet mål

Det blev ju inte som alliansen tänkt sig med friskolorna…..Det skulle ju bli entusiastiska föräldraföreningar som drev friskolor utan vinstintresse,med elevernas bästa som mål…..Istället blev det riskkapitalbolag styrda av råpsykopater som tog över.Dom ger fullständigt fan i eleverna och lärarna . Dom  är helt ointresserade av nåt annat än kortsiktiga vinster,och drar sig inte ens för att tömma bolaget och låta skolan gå i konkurs mitt i terminen.

Detta har retat upp folk så väldigt att t.om skolminister Björklund börjat vackla….”När vi införde friskolor fanns det ju inga riskapitalbolag”säger han nu….”Hur skulle vi kunna veta ”

I en undersökning som presenterades i radions p1 så hade man konstaterat att motståndet mot vinster i välfärden var kompakt bland vanliga väljare….Och det gällde oavsett partifärg……LO går ut och kräver stoppade vinster i välfärden..Drömläge för Sossarna…..Stefan Löve’n hade kunnat sagt ” om vi vinner valet så stoppar vi vinsterna” så hade han lugnt kunnat invänta en förkrossande valseger…..Men det säger han inte…..Istället kommer han på vanligt Sossemane’r med en urvattnad meningslös kompromiss…..Kommunerna ska själva välja om en friskola får starta….Jaha…Men dom som redan finns då ?  Dom som redan nu låter våra skattepengar gå till att göda riskkapitalister istället för skolböcker och riktiga löner åt lärarna….Vad gör vi med dom då ?

Så istället för att passa på att visa att Sossarna vill nånting annat än borgelig politik,så lägger man sig platt……Jag säger som jag brukar…Det är nåt som inte stämmer.

 

posted by swampblues in Okategoriserade and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu