BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Krångligt Körkort

 

För inte så längesedan hade vi ett Postkontor i Säter. Då hämtade vi ut paket och försändelser som Tex. Körkort där. Posten är numera nedlagd och lokalerna mitt i centrum har gapat tomma i flera år. Vi får våra paket på ICA istället. Men inte Körkort. När jag skulle få mitt nya körkort för en tid sedan så fick jag en postavi där det stod att läsa att körkortet skulle hämtas ut på Postcentralen i Säter som hade öppet mellan kl 08:00 och kl 09:00 på vardagar ? Redan där blev jag ju lite fundersam.Det finns alltså en Postcentral på industriområdet som har öppet en timme om dan ?! Hur kan det fungera ? Men det stod klart och tydligt att det var där jag skulle hämta mitt Körkort,så jag åkte dit en ledig Måndag kl 8, veckan efter att jag fått avin.När jag kommer fram till Postcentralen möts jag av ett anslag på dörren där det står att Postcentralen har lagt ner.Företagskunder hänvisas till Hedemora Postcentral och Privatkunder till ICA i Säter.Eftersom jag är en privatperson så begav jag mig till ICA.Ganska sur faktiskt.Väl inne på ICA så visste personalen där ingenting om mitt Körkort.Dom fick inte dela ut såna försändelser sa dom.Men personalen var snäll och hjälpte mig att kolla i datorn var mitt körkort kunde vara nånstans ? I datorn stod det att mitt körkort skulle finnas på Postcentralen i Säter, Som lagt ner. Då ringde personalen på ICA till Posten.Men eftersom ICA personalen inte har nåt direktnummer till Posten(trots att dom är Postombud)så fick dom ringa till kundtjänst och köa i 20 minuter innan dom fick besked om att mitt körkort fanns i Hedemora.Under tiden som ICA personalen stod i telefonkö han det komma in 2 till personer som letade efter sina nya körkort.

Nåväl nästan lite förbannad beger jag mig iväg till Hedemoras Postcentral.På vägen dit rinner ilskan av mig och jag tänker att det är nog bäst för mitt blodtryck att jag vänjer mig vid att samhällets service och infrastruktur håller på att krackelera. Säters innerstad börjar mer och mer likna Långshyttan ,Vikmanshyttan eller nån annan nedlagd bruksort.Expert har lagt ner.Både Statoil och OK macken har lagt ner.(vi har inte nånstans att pumpa däcken längre) gamla anrika Winerkonditorit är nedlagt.Johnssons herr är nedlagt.Och så Posten då.Vad som är värst är väl att alla lokaler står tomma fast dom har bra lägen i Centrum.Ingen vill eller törs öppna nånting i Säter.

Väl framme vid Postcentralen i Hedemora är det kaos.Det ligger lådor och kartonger överallt och dörren är trasig så den står uppställd med en kartong som jag får hoppa över för att komma in.Men dom hittar mitt körkort där i röran. Så nu får jag köra 10 år till om jag sköter mig ? Och om det finns några vägar kvar att köra på ? Och några affärer kvar att handla i ?

På bilden nedan syns mina 3 senaste körkort.Om man inte tittar så noga så ser man inte förfallet…. Jo kanske.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (5)

5 Responses to “Krångligt Körkort”

 1. Adam skriver:

  Jag tycker att du ser mest bitter ut på den första bilden, dom andra två ser du rätt nöjd ut på så det kanske har blivit bättre med tiden? ;)

 2. Aron skriver:

  Haha! Underbart! :-)

 3. Jenny skriver:

  Himla kul blogg detta. Länkar gärna från min till dig. Är kompis med din syster Nina. // Jenny

 4. swampblues skriver:

  Ha ha din smickrerska där.

 5. Annika skriver:

  Helt sanslös historia det där!
  Och dessutom syns inget förfall på bilderna – endast förädling!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu