BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Pussy Riot dom första äkta punkarna ?

YouTube Preview Image

När jag var tonåring kom den första Punkvågen 1977. Först tyckte jag bara att det lät illa och var hemskt. Sen började jag lyssna på Ramones och dom blev en inkörningsport till den ”riktiga” Brittiska Punken.Med band som Six Pistols,Sham 69,The Clash och X-ray spex. Man fick lära sig att Punken var en folkrörelse.Att banden häcklade etablissemanget och gjorde uppror.Sex Pistols släppte sin debutsingel(God save the Queen)( som var en nidvisa om England)på Englands nationaldag, och skivan blev totalförbjuden att spelas på radio.Nästa vecka låg den på första plats på singellistan.

Man trodde verkligen på att Punken var på riktigt. senare förstod jag att Sex Pistols bara var ett pr trick.Skivbolag som ville tjäna pengar.Punkrockarna var lika mycket pundare som andra musiker,och lika pengakåta.Modeindustrin började tjäna pengar på Punkmode.Och idag finns det ju inget upproriskt alls med Punken.

Men då kommer Pussy Riot.  Ett Ryskt Punk kollektiv som protesterar mot Putin och Kyrkan och som nu blev dömda till 2 års fängelse för sin protestaktion.samma dag som domen faller släpper dom en protestsingel ” Putin lights up the fires” fast på Ryska då. Det här låter ju som ett jätte pr trick strået vassare än Sex Pistols på sin tid. Pussy Riot är ju just nu världens mest omtalade Punkband iaf. Men går man i fängelse för att bli känd ? Eller hade dom aldrig trott att dom skulle få så hårda straff ? Jag väljer att tro att dom är på riktigt. Dom låter iaf jävligt förbannade och jobbiga på singeln. Jag skulle nog inte orka med dom så värst länge.

Kör hårt Pussy Riot.Jag håller på er.Världens enda riktiga Punkband.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “Pussy Riot dom första äkta punkarna ?”

  1. swampblues skriver:

    Ha ha.Då är ju jag överkvalificerad.

  2. Aron skriver:

    Borde inte du kunna starta ett sånt där band dan? Det enda man behöver verkar ju vara att gå folk på nerverna :-)

  3. swampblues skriver:

    Kul.Jag håller på med din blogg.Återkommer senare med kommentarer.

  4. Jenny skriver:

    Håller med dig helt och fullt!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu