BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

En kång var jak till finland två kånger

När jag och min Käresta var till Finland senast så blev det lite fel. Båten skulle vara hemma i Stockholm kl 7 på morgonen om jag minns rätt. Men anslutningsbussen hem skulle inte gå fören kl 10. Så när Gumman ringde och bokade så frågade hon om dom visste nånstans man kunde äta frukost medans vi väntade på bussen.då fick hon till svar att båten skulle inte gå tillbaks fören kl 9 så vi kunde lugnt äta frukost på båten. Det gjorde vi.Lite konfunderad var jag nog över att det var så få frukostgäster i restaurangen.Men dom är väl trötta och bakfulla tänkte jag. När sen frukosten var klar gick jag på toa.Väl där hör jag hur fartygskaptenen hälsar alla nypåstigna välkommen ombord.Sen känner jag att båten börjar gå. Jag rusar ut i foajen och möts av Älsklingen. Jag ska aldrig glömma hennes fåniga förtvivlade ansiktsuttryck när hon säger att nåt är fel….Efter en del tjafsande med personalen(han tyckte vi skulle betala en extra resa) fick vi åka tillbaks till Mariehamn ,och där kasta oss på en båt tillbaks till Stockholm. Det känns rätt kul nu,men det var det INTE då.

Ålandsresor är väl ett ganska sjukt fenomen egentligen. Folk ska åka på supresor till Åland utan att ens gå iland på Åland.Rederierna har sett till att båten lägger till i Mariehamn när allt är stängt och resenärerna gått och lagt sig.Allt är arrangerat så att ingen ska ha möjlighet att spendera pengar någon annanstans än på båten.Med hjälp av Sveriges regering har man lyckats få igenom undantag för taxfree så att detta vansinne kan fortgå.Numer är det nästan bara rederiet som tjänar pengar på Taxfree också.Tex så har systembolaget ca 20% i vinst på en flaska sprit,medans rederiet har 80% i vinst på sin flaska.Så det är ju inte speciellt billigt heller.Lägg därtill att dom här resorna går i en mycket känslig skärgård också.Det blir en hård belastning på miljön bara för att Svenssons ska dricka taxfree.

Här nedan följer en dikt jag skrev om eländet engång,inför en personalresa.

Vi är Birka cruisers på resan utan mål.

Nu så ska vi festa & dricka vad vi tål.

På med nåt raffigt glitter & smink.

Sen är det baren med sötsliskig drink.

Dansband & spel i Bingolotto stil.

Men högvinsten här är inte nån bil.

En extra gratis kryssning & skattefria cigg.

Kanhända frampå natten man får ett engångsligg.

Och får man inte det så spyr man väl i hallen.

Vaknar upp på morron med dunder värk i skallen.

Sen ska det handlas i Taxfreeshoppen.

Dyr parfym och kräm för kroppen.

16 liter öl ska släpas ur butiken.

Kvoten ska fyllas så ingen blir besviken.

Sen på bussen hem när resan tagit slut.

Då frågar man sig själv HUR FAN SÅG ÅLAND UT !

 

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “En kång var jak till finland två kånger”

  1. Aron skriver:

    Haha! Skitkul!

  2. hillbillie skriver:

    Haha. Ingen kan dikta som du! :-)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu