BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Panta inte nå mera

Jag stör mig på reklamen i ”PANTA MERA” Man vill få oss att tro att det är så miljövänligt att återvinna alu- burkar & petflaskor. Såklart är det bra för miljön att dom inte ligger & skräpar på marken.Men där upphör miljövinsten.Alu-burkar genomgår en lång och resurskrävande process innan dom lackas både in(för att inte aluminiumet ska avge farliga gifter) och utvändigt innan dom fylls. Sen när dom samlas in så pressas dom ner och säljs utomlands och smälts ner….Det fattar ju vem som helst att det inte är nån miljövänlig process..

Lite bättre är det med Petflaskorna. Dom mals ner och används som armering och i glasfiber, samt fleece. Men det är iaf ett  slöseri med resurser och inte så värst miljövänligt. jag menar att hade man inte tillverkat dom från början så hade man ju inte behövt återvinna dom heller..

Dom enda flaskorna som är miljövänliga är returflaskorna i glas.Dom är bara att spola ur & använda igen ca 30 gånger innan dom måste kasseras..Där spar man på miljön. Tyvär är det nästan bara Spendrups som forfarande har 33 cl returflaskor i glas.

Jag vet inte vem som har bestämt att det ska vara så här ? Men jag misstänker som vanligt EU och Lobbyister i Riksdan..jag tänker iaf inte låta mig styras av dessa multinationella miljöbovar.Nej jag sätter ner foten och vägrar Panta…Jag tänker diska och använda burkar och petflaskor så länge det bara går.Inte en krona ska jag Panta åt mig från skitsystemet.Och när det inte går att använda burkarna och flaskorna längre för att dom är buliga och utslitna.Då bygger jag konstverk av dom..Eller är jag PANTAD nu ???

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Panta inte nå mera”

  1. swampblues skriver:

    Men vad du är händig. Bra tips

  2. Aron skriver:

    Men du kan ju använda petflaskorna till påsförslutare! Skär av toppen o trä igenom en påse o sätt sedan på korken. Skitbra!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu