BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

What Would Jesus Do ?

Idag är det Presidentval i USA. Obama vill avskaffa dödsstraffet. Han vill införa sjukvårdsreformer så även fattiga får en anständig sjukvård.Han vill höja skatten för dom som är rika, och han vill att det ska vara svårare att skaffa vapen.För mig låter det som ganska klassiska Kristna värderingar..? Ändå är det Republikanerna och Mitt Romney som verkar ha dom flesta  Kristna anhängarna.Hur hänger det ihop ? Kan det vara så att Många Kristna i USA är rika och har blivit giriga ? Eller är det Abortfrågan som styr alltihop ? Dom mest extrema företrädarna för den Kristna högern är ju inte bara emot abort.Dom är emot preventivmedel och onani också…Det är inte lätt att vara ung & kåt då,om man är Amerikan. Man ska tydligen be till Gud att man får rena tankar och att kroppen slutar producera hormon…Lycka till ! …Jag hörde ett reportage på P3 för några år sen.Där berättade man att under Georg Bush mandatperiod så avskaffades sexualundervisningen i skolorna. Vilket ledde till ökade tonårsgraviditeter. Det kan tyckas märkligt att unga i USA skulle vara så dåligt informerade hemifrån att dom måste ha sexualundervisning i skolorna för att inte bli gravida. Men man talar väl inte om sex i strängt religiösa hem.

Många Kristna både här och i USA brukar ha som riktlinje att fråga sig ” What Would Jesus Do” i frågor där dom är tveksamma… Ja hur skulle Jesus välja i valet.? Skulle han välja ett parti som vill ha dödstraff, Låga skatter åt miljonärerna,och ingen sjukvård åt dom fattiga.Som dessutom tycker att alla ska få ha hur mycket vapen dom vill,och att USA har rätt att gå i krig med vilket land som helst för att bevaka sina ekonomiska intressen.?…  What Would Jesus Do ???

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “What Would Jesus Do ?”

  1. swampblues skriver:

    Tack tack ! Kul att du kommenterar.

  2. Soliga Li skriver:

    I början av 90talet tog jag hand om ett dagbarn medan föräldrarna förkovrade (?) sig på bibelskolan med stort B (eller nåt) Detta barn var inte från USA men väl Kanada. Gossen på 4 år hade aldrig sett sina föräldrar annat än fullt påklädda, så att de skulle ge honom sexualundervisning senare i livet kunde man nog titta i stjärnorna efter.
    Finns mkt galet jag skulle kunna berätta om detta stackars barn. Hade jag varit lite äldre och haft lite mer skinn på näsan hade jag nog sagt ifrån och gjort klart för dem hur totaltokigt de betedde sig med detta stackars förvirrade barn, så nä jag tror ärligt inte föräldrar av den mer konservativa klanen lär sina barn ”de jobbiga” bitarna.
    Klockrent som vanligt Dan! ;)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu