BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Ta ditt eget ansvar

En gång var jag i Tallin, vid ringmuren runt gamla stan.Oppe på muren låg ett slags fik,där man även serverade öl & vin.För att ta sig dit var man tvungen att gå en mycket smal,hög trapp inuti muren.Den var så smal att man inte kunde passera varann.Så det var ganska bökigt att ta sig in när andra skulle ut,och vise versa. Väl inne i fiket stod där en tjej( som garanterat var minderårig)och sålde vin i pappmuggar…Jag frågade henne om detta var enda vägen därifrån ? – Jo det var det, sa hon.- Men, sa jag. Om folk blir fulla hur går det då ner för trapporna ?  - Då ramlar dom ner ,sa hon.. – Brukar det hända ofta,sa jag.  - Ibland,mest utlänningar ,sa hon.

Skillnaden på Sverige och Estland är väldigt påtaglig tänker jag..Vi svenskar är så vana vid skyddsnät,handikappanpassat och säkerhetsföreskrifter att vi inte fixar att ta vårt eget ansvar när vi kommer utomlands… Inte hemma heller för den delen.. Vi är så överbeskyddade i det här landet att snart ingenting fungerar..Tex. så måste alla studentbostäder i Sverige ha en handikapptoalett..Det gör att dom blir så dyra att ingen har råd att bo i dom..Om jag var fattig student hade jag hellre bott i ett omodernt skyffe med trasiga tapeter och gemensam toa för 600 kr/mån,än ett tipp topp studentrum med handikapptoa för 6000 kr/mån. Men i sverige ska alla bo i lyx och handikappvänligt för det har staten bestämt.  Ett annat exempel är Kalmar som förbjudit däckgungor åt barn.För att dom kan få cancer om dom äter på däcken…Man kan ju faktiskt lära barnen att inte äta bildäck…Men då kränker man väl nåns ego kanske.?

Jag hörde på radion igår att i Sverige är det bara var femte somalier som har jobb. Medan varannan Somalier har jobb i England och USA. Man trodde att det berodde på att vi i Sverige har för krångliga regelverk och för mycket myndigheter som lägger sig i när nån vill starta firma. Så går det när man inte får ta nåt eget ansvar. Vi vänjer oss vid att staten ska ordna och fixa.. Sen ramlar vi utför ringmuren i Tallin när vi blir fulla

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (6)

6 Responses to “Ta ditt eget ansvar”

  1. Annika skriver:

    Stadig och bastant kanske…men när trappstegen är olika höga och dessutom lite sneda och vinda, så är den ganska lättramlad även för den som helt undvikit pappmuggarna…

  2. swampblues skriver:

    Det var väldigt höga trappsteg och väldigt trångt och mörkt.Även om det inte syns på bilden.Men jag klagar inte.Ramlar man så får man skylla sig själv. Ta eget ansvar.

  3. D&N skriver:

    En stadig och bastant trappa med rep att hålla sig i.
    Det kan väl inte misslyckas?
    Den som är rund under fötterna kan stå på näsan i vilken trappa som helst? :)

  4. swampblues skriver:

    Det var hon som ramla ner

  5. Aron skriver:

    Haha va roligt, jag skrattade gott :-)

  6. hillbillie skriver:

    Puddingen ser lite skraj ut…hon har då minst druckit en pappmugg.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu