BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Polisen finns inte längre

Kommer ni ihåg när man kunde ringa till Polisen om man behövde hjälp ? Om man blivit bestulen,hotad eller om nån anhörig kommit bort… Det var tider det…Nu för tiden finns det inga resurser på Polisen…I morse hörde jag på radion om en kille som hade anmält att han och hans familj blev misshandlad av styvpappan. Ärendet blev liggande nästan ett år innan Polisen gjorde en utredning.Och då hade åklagarmyndigheten påmint 4 gånger..Vi har inga resurser säger Polisen..

Man läser dagligen om utredningar som läggs ned trots att förövaren finns på bild. Eller brottsoffret lyckats köpa tillbaks sin stulna prylar mm…I vintras läste jag T.ex. Om en man i Borlänge som fått sin scooter stulen,och Polisen hade inga spår..Men den bestulne följde själv spåren i snön och hittade sin scooter i Tunabyggens förråd .Samma vecka blev en kvinna bestulen i sitt hem.Polisen kunde inget göra. Men kvinnan spårade upp sina stulna saker till en lägenhet,med hjälp av sin egen hund.

När det gäller att hitta försvunna personer,både döda och levande.Så verkar det som om ” Missing People” helt tagit över Polisens roll i samhället. Polisen kommer ibland med lite tafatt kritik mot att det kan förstöra Polisarbetet att folk tar lagen i egna händer…Vilket då Polisarbete ?  Om Polisen gjorde sitt jobb så tror jag inte att hundratals människor skulle gå skallgångskedja eller sätta opp hemliga övervakningskameror mm..

Däremot verkar det finnas gott om resurser att ta fartsyndare och skattebrottslingar..Det är väl bra… Men det är ju skandalöst när Polisen har blivit en organisation som bara måste fokusera på att vara lönsam och dra in pengar.Och prioriterar bort brott med låg status som inte ger inkomster. Regeringen slår sig ju för bröstet och talar om hur bra det går för Sveriges ekonomi….Ja pengarna mår bra…Men medborgarna ??  Möjligen Vänsterradikalerna som på 60-70-talen skrek att dom ville ha bort Polisen. Dom verkar ju ha fått som dom ville.

posted by swampblues in Okategoriserade and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu