BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Utbildningshysterin i Sverige

Det verkar som om politiker i Sverige ,med Jan Björklund i spetsen har en väldig övertro på utbildningar.. ..Tex. Nu när Sverige faller på listan över läsförståelse och matematik i skolan,då tror Björklund att det beror på att lärarna har för dålig utbildning….Istället för att ha 2 lärare på 15 elever så ska man ha 1 superlärare  på 30 elever…..Det spelar ingen roll att det är utagerande barn med bokstavskombinationer i klassen, som kräver enorma resurser och tid…Det är inte fler lärare som behövs…Nej det är bättre utbildning som behövs  tycker Björklund…

Matematik är  svenska barn dåliga på..Det måste bli bättre tycker Björklund..Ge dom mer och bättre utbildning så att dom lär sig matte,tycker han…Nu är det ju så att vi är olika…Alla kan inte bli bra på matte,fast dom får bra utbildning….Sen förstår jag inte varför det är så viktigt heller att alla ska va bra på matte ? Är det för att man ska kontrollräkna i huvudet samtidigt som kassörskan slår in varorna,när man är och handlar ? Själv hängde jag inte med längre än till mellanstadiet i matteundervisningen. Sen blev det för mycket siffror….Ändå har jag inte några större problem att klara mig ute i samhället..Jag vet skillnaden på ett lån på 4% och ett på 44% ….Det verkar inte dom göra som sitter i tv3 s lyxfällan med sina dyra sms lån….Ändå har många av dom betydligt högre matematikutbildning än vad jag har….

Nu har det kommit ett regeringsförslag på att lärarna där eleverna har högre betyg,ska få högre lön än lärarna där eleverna har sämre betyg….Det är inte svårt att ” räkna ”ut hur det kommer att gå !

Nej skicka Björklund på en utbildning så han får lära sig att springa 100 m på 10 sekunder….Det kan väl inte vara så svårt,med rätt utbildning ?

Sen kanske han skulle gå en utbildning i hur han får högre valresultat ?…..Nej förresten

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Utbildningshysterin i Sverige”

  1. swampblues skriver:

    Precis….Är det 10 sökande på 1 jobb,så lär det ju inte hjälpa om alla 10 går på jobbsökarkurs.

  2. Annika skriver:

    Mitt i prick!
    Man kan ju göra tankeexperimentet vad som händer om alla faktiskt utbildade sig enligt förslag…och sen kommer ut och konkurrerar om de obefintliga jobben.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu