BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Det är synd om människan

En del drogmissbrukare som bestämt sig för att bli nyktra,brukar säga att livet känns meningslöst utan droger….Dom vet att dom måste vara nyktra för i annat fall går allt åt helvete….Dom har ställt till så mycket elände för sig själv och andra,så dom är motiverade att lägga av…Men tyvärr upplever dom ingen glädje i sin nykterhet….Tankarna återkommer hela tiden till hur mycket roligare allt vore med droger…….Stackars satar kan vi ”vanliga” tycka….Kan dom inte bara njuta av livet,utan att söka kickar ?   Men hur är vi ”vanliga” människor som inte missbrukar droger ?   Hur är det Tex. med bantaren som måste gå ner 30 kg för att inte dö i följdsjukdomar av sin övervikt….Det borde ju vara självklart att bara äta mindre och nyttigt för att bli frisk ?  Men då upplever bantaren att livet känns meningslöst om han inte får vräka i sig onyttigheter….I själva verket blir hans liv meningslöst om han fortsätter vräka i sig…Men det känns inte så när suget sätter in………….Eller diabetikern som tycker att livet känns meningslöst utan socker……Eller varför kan vi inte sluta äta kött ?  Vi vet ju att det går åt mer energi att odla mat till djuren än vi får ut i kött….Så alltså skulle det löna sig bättre att odla mat till oss människor. Istället för att äta kött….Men våra liv blir tråkiga och meningslösa utan kött….

Men det finns andra missbruk också….Kickar som vi inte kan vara utan….Folk spelar som aldrig förr….Tokshoppar helt onödiga saker bara för att livet ska kännas lite mer meningsfullt……Känns livet bättre med en ny stor platt-tv med bluray ? Med ett nytt badrum med klinkers ?  En stund kanske….Men sen är jakten på gång igen efter nya kickar som dämpar ångesten….. Varför åker så många till Thailand när dom vet att en flygstol ditt släpper ut lika mycket avgaser som deras bil gör på ett helt år ?  Kickar ! Kickar !

Varför kan vi inte bara vara nöjda med att få leva och vara friska ?  Jag vet inte… Jag söker också kickar…….. Jag har en väninna som har haft cancer….Jag tror nog att hon sätter värde på livet lite mer nu än hon gjorde innan….Där kan det nog bli en kick att få leva..  Men samtidigt kan hon aldrig slappna av och njuta helt. Eftersom hon hela tiden tror att hon snart ska få tillbaks cancern……. Det är synd om människan..Som Strindberg sa….Men det kanske är ändå mer synd om vår natur,som får lida i våran ändlösa jakt på nya kickar..

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (3)

3 Responses to “Det är synd om människan”

  1. swampblues skriver:

    Jag är glad att höra att det. Då finns det hopp för mänskligheten.

  2. jan eriksson skriver:

    Mitt liv fick mål och mening och blev fullt av kickar när jag slutade supa för 21 år sedan.

  3. Badass skriver:

    Mycket klokt skrivet äldste broder!
    Det är sjukt hur världen faktiskt fungerar, hur människan har skapat helt betydelselösa ”ting” för att fylla vårt behov meningsfullhet i våra liv… Man kan tycka att mänskligheten borde ha kommit längre, men näee…

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu