BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

800 skitdåliga toaletter för 30 miljoner.

Nä nu blir jag förbannad !   Hörde på radions p1 igår om ännu ett misslyckat biståndsprojekt….Sverige har satsat 30 miljoner på miljötoaletter till Kina….Ett nytt bostadsområde skulle byggas och SIDA tyckte att Svenska skattebetalare skulle bistå med 30 miljoner till att Kineserna fick miljötoaletter som drevs av sågspån istället för vatten….. Toaletterna luktade illa ,det blev maskar i sågspånet och Kineserna blev sjuka….Till sist när Kineserna såg att marknadspriserna på deras nya hus föll i botten,rev man ut toaletterna och installerade vanliga vattendrivna toaletter istället….Nu ligger 800 miljötoaletter utspridda på en ödetomt i Kina….På SIDAs hemsida kan man läsa att Kina är intresserad av Svensk miljöteknik.. :)

Här hemma i Sverige finns det inte pengar till en bra skola….Vårdköerna växer….Vårdcentraler läggs ned….Ambulanserna går inte igenom besiktningen p.g.a dåligt underhåll….Vi har inte råd att ge mer pengar till kommun och landsting säger regeringen…. Men bistånd till rika diktaturer går tydligen bra….Ryssland har fått 750 miljoner i bistånd av Sverige mellan 1998-2006…. Kina har fått en Miljard i bistånd från Sverige sen 1998….Kina är snart världens rikaste land och ger själva bistånd till fattiga länder Tex. Grekland……..Vad i H..vete håller vi på med ???

Jag är så evinnerligt trött på att Sverige ska försöka vara Världens samvete….Det viktiga verkar vara att allting ser bra ut utåt….Sen spelar det ingen roll att vårat land håller på att falla ihop totalt….Hörde igår på nyheterna att det behöver byggas 60 000 nya bostäder om året bara till våra invandrare…. Men det byggs inga,för ingen vill betala….

Sverige skickar alltså pengar till andra länder för att bygga bostäder mm….. Sen tar vi hit flyktingar,men bygger inga bostäder åt dom därför att pengarna tog slut när vi byggde i andra länder… Är jag helt dum i huvet som tycker att det låter korkat ?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (7)

7 Responses to “800 skitdåliga toaletter för 30 miljoner.”

  1. jan eriksson skriver:

    Tack för förtroendet!

  2. swampblues skriver:

    Då får du ställa opp som socialminister.

  3. jan eriksson skriver:

    Jaa, bilda ett eget parti. Gunnar och övriga Maggsta stöder säkert dej.

  4. swampblues skriver:

    BITTERPARTIET !

  5. Fru Otterbo skriver:

    Starta ett eget parti?

  6. swampblues skriver:

    Tyvärr har du rätt..Men det finns inga politiska partier i Sverige idag som jag tror på..Sossarna och Moderaterna drar åt samma håll och är överens om det mesta..Bägge vill sälja vapen till diktaturer.Bägge sätter tillväxten före miljön..Bägge vill låta EU åderlåta Svensk ekonomi…Ingen av dom vill stoppa Riskkapitalisterna från att äga skolor och vårdcentraler…Ingen av dom har något konkret förslag för att minska arbetslösheten…Dom övriga partierna ser jag bara som populistiska extremister.

  7. jan eriksson skriver:

    Varför engagerar du dej inte politiskt? Det duger inte att sitta på sin feta röv och bara gnälla.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu