BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Slowfood

Jag avskyr ”Fastfood” Snabbris,Snabbmakaroner, Bakeoff , Boil in bag. Ja all snabbmat…. Överallt överöses man av reklam med samma budskap….”Bara att micra”…”Färdig mix,bara att blanda i.”…” Klar att ätas”…Varför ska all mat vara så snabb nu för tiden ?  Snabb och smaklös. Det verkar vara parollen… ”Du får tid till annat”   Tid till vadå ? Läsa nya recept på internet :)

Nej jag fattar inte det där…. När jag och Älsklingen lagar mat då är det ”Slowfood” som gäller….Vi lagar mat som tar tid…Pulled pork (dragen gris) , Texas Chili, eller andra långkok….Det viktiga är att maten får mogna långsamt… Vi hjälps åt att krydda och smaka av läckerheterna,medan vi sippar på ett glas vin eller öl…..Samtidigt lyssnar vi på musik och gissar temat på spotifylistan som vi gjort åt varann… Eller så turas vi om att spela på Jukeboxen…. Hur som helst så har vi väldigt trevligt…Ju längre tid maten tar desto trevligare har vi det……

Om vi skulle ha gjort,eller ätit ”Fastfood”  På vilket vis hade vi då kunnat utnyttja tiden bättre ?   Nej mig lurar ni inte…. Fastfood förstör både maten och relationerna…

I morse la jag en seg Älgrulle i lergrytan och satte ugnen på 80*. 10 timmar senare är den mör som smör. Det är Slowfood det :)

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (4)

4 Responses to “Slowfood”

  1. swampblues skriver:

    Allt blir gott i lergryta :P

  2. jan eriksson skriver:

    Lergrytan är klart underskattad.

  3. swampblues skriver:

    Ha ha :) Jag antar att du vet mer om den saken än vad jag gör.

  4. Annika skriver:

    Risken är ju förstås, om maten tar alltför lång tid medan man sippar, att kocken själv hinner bli en dragen gris…. :-)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu