BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Trött på dåliga Pizzor ?

Jag tycker att köpepizzor blir allt sämre….Så klart finns det undantag,men rent generellt  blir dom bara sämre… Dom är tunna, torra,hårda med lite ost och lite tomatsås,och väldigt lite fyllning… Heter det att det är färska tomater och fläskfilé på pizzan så är det 2 tomatskivor och 3 tunna köttbitar på pizzan.

Dom som bakar pizzan är sällan intresserade av att laga mat överhuvudtaget. Dom jobbar på pizzerian bara för att deras Far eller Farbror äger stället ,och dom måste ställa opp för familjen.Eller så har dom inte lyckats få nåt annat jobb.

Det enda som är bättre på pizzerian än hemma är egentligen ugnarna…Dom har riktiga ugnar med heta plattor som man lägger pizzan på……Nu är det ju så att man kan lägga en baksten i sin hemmaugn och vips,har man förvandlat den till en pizzaugn där man kan göra stenugnsbakade pizzor….Bakstenarna kostar tyvärr runt 500 kr… Men då tänkte jag att det borde gå lika bra med en trädgårdssten för en femtilapp….Huvudsaken är väl att det är en natursten ?  En jobbarkompis till mig hade 2 stenplattor över från trädgården som jag fick….Så nu har jag provat……resultatet blev mycket bra….Frasiga proffsiga pizzabottnar. Och pizzan behöver bara halva tiden i ugnen…

Det är inte alldeles problemfritt att baka på pizzasten…Man måste ha en bakspade också…Jag gjorde en utav masonit och ett trasigt kvastskaft…Sen måste man skjutsa pizzan på bakspaden direkt man har bakat ut den…Annars hinner pizzan bli degig och fastnar i bakbordet och vill inte släppa från bakspaden heller….Det går åt mycket mjöl att glida på också…. Men när man fått till snitsen,så blir pizzorna mycket bättre än dom från pizzerian.

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (2)

2 Responses to “Trött på dåliga Pizzor ?”

  1. swampblues skriver:

    Det ska inte gå snabbt :P

  2. L skriver:

    Mätt, ätit hemmagjord pizza, köpte en sats pizzakit på ICA,blev gott och gick snabbt att tillaga.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu