BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Hur ska vi ha det ?

1,6 miljoner träd blir till direktreklam i brevlådan varje år….Hur många träd som går åt till dagstidningarna vet jag inte…Men många klagar på att det är onödigt att avverka så mycket träd till reklam och tidningar…..Man sätter upp skyltar med ”ej reklam” på brevlådan och man läser tidningar på nätet istället….Sen hoppas man att fler ska göra likadant och att det ska leda till mindre papperstillverkning.

Sen ger det helt plötsligt resultat…..Kvarnsvedens pappersbruk varslar 175 st p.g.a att efterfrågan på tidningar minskar….Men vad bra då…Det var ju det vi ville….eller ?…Nej det var ju inte så vi hade tänkt att det skulle bli…… HUR SKA VI HA DET ?

Vi har ju kärnkraft i Sverige….Den är ju ren och billig el heter det….Men när nån försöker få tillstånd att bryta uran i Sverige så stöter dom på patrull….Ingen kommun vill ha en urangruva för det kan förgifta naturen….Ingen kommun vill heller slutförvara kärnavfallet.

Så vi ska alltså ha kärnkraft ….Men vi ska importera uranet från U-länder eller diktaturer där folk inte har nån talan…Likaså ska vi exportera avfallet nån annanstans ? Låter det rimligt ? HUR SKA VI HA DET ?

Vi kanske inte ska ha kärnkraft då ?  Vi kanske ska ha vindkraft ? Det är ju iaf. ren el som är bra för miljön…..Men ingen vill ju ha vindsnurrorna…Det är ju bråk och protester så fort nån vill bygga vinsnurror…. Dom är fula,låter illa och förstör landskapet heter det……Likadant med vattenkraften….Protester så fort nån vill bygga ut älvarna…..Ja ha.. Men HUR SKA VI HA DET ?

Kolkraft förstås !  Ha ha…Det är ju det skitigaste av alla energikällor och dessutom förbjudet i Sverige ,tänker du….Precis…Därför har Vattenfall (som är statligt) köpt en massa kolgruvor i Tyskland där det är tillåtet….Sen kan vi ta hit den skitiga elen utan att skita ner vårt fina land…Aha..ÄR DET SÅ VI SKA HA DET ?

Men vi kanske ska minska elförbrukningen istället då ?  Ja visst …Staten hejar på och vill att vi skaffar lågenergilampor så att vi kan minska elförbrukningen….Men samtidigt vill dom att vi byter ut vedpannor,oljepannor och centralvärme mot värmepumpar….. Men då ökar ju faktiskt elförbrukningen…. En värmepump drar ju en hel del ström….Speciellt när det är kallt…

Sen läste jag att staten har gett Facebook 100 miljoner i etableringsstöd för sin nya central i Norrland…. Detta ansågs vara väl investerade pengar eftersom man skulle få tillbaka 90-100 miljoner bara i elskatt ifrån Facebook….. Men hallå… 100 miljoner i elskatt? Det är ju en enorm elförbrukning vi snackar om….Skulle vi inte motverka större elförbrukning ?   HUR SKA VI HA DET ?

Jag har ett förslag…Tvinga Facebook att ha lågenergilampor och nedsläckta skärmar     :?

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (5)

5 Responses to “Hur ska vi ha det ?”

  1. swampblues skriver:

    Det är enklare att klaga på andra,än att göra något själv ;-)

  2. niklas skriver:

    Men herre jävlar hur vore de om du la all den här energin på å gö vettigt istället!!?

  3. jan eriksson skriver:

    tack för resonden

  4. swampblues skriver:

    Jag noterar att respondenten responderat mitt inlägg.Såsom varande huvudrespondör responderar jag åter till eder.

  5. jan eriksson skriver:

    jag har responderat ditt inlägg och delar din uppfattning i det mesta.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu