BITTERPITTEN

Insjunkna funderingar & flytande sanningar från Träsket

Pannkakstårta 2

Här finns pannkakstårta 1. Med förklaring http://swampblues.bloggproffs.se/2012/11/29/pannkakstarta/

Det började med att jag skulle byta ett styrstag på Älsklingens bil i går…..Det var kallt i verkstaden så jag började elda….Men jag fick inget riktigt drag i kaminen…Det bara slocknade hela tiden….Hmm…Veden är kanske lite fuktig tänkte jag….Jag får slå på lite Diesel…..Nu brann det bra,men jäklar vad det ryker in….Det blir bara värre och värre….Jag får öppna bägge portarna och fönstet för att kunna se något överhuvudtaget….Desperat försöker jag sota kaminen samtidigt som det brinner och bolmar rök…… Jag börjar ana att något är riktigt fel.

Jag går ut för att titta om det ryker ur skorstenen…..DET FINNS INGEN SKORSTEN visar det sig… Skorstenen som är ett plåtrör har vikt sig av snötrycket på taket,och ligger platt under snön….Skorstenen går inte att rädda,men vad värre är. När den rivits omkull har det blivit ett hål i taket.

Nu får jag lägga all kraft på att laga taket på verkstan…..Jag hittar en gammal plåt som jag försöker få dit….Efter att jag dragit ur gamla spikar och till slut lyckats passa in plåten,så sitter jag på taket med ena handen på plåten ,och skruvdragaren i den andra handen….Då lossnar bitsen från skruvdragaren och glider långsamt ner för plåttaket och försvinner nånstans i snön.

Jag blir tvungen att åka in till stan och köpa en ny bits på järnhandeln…..Väl hemma igen lyckas jag till slut skruva fast plåten iaf.

Nu har jag ingen skorsten,och ingen värme i verkstan…Men taket är helt….Jag börjar skruva bort styrstaget från älsklingens bil i kylan….När jag fått bort styrstaget kan jag konstatera att det nya styrstaget som jag köpt,inte passar…

Det var inte min dag igår…..CIMG4112

posted by swampblues in Okategoriserade and have Comments (10)

10 Responses to “Pannkakstårta 2”

 1. Lasermannen skriver:

  Jag fick åxå fel styrstag när jag bytte på gammelcaddyn!!!

 2. swampblues skriver:

  Värst vad alla blir glada när det jävlas för mig :?

 3. Aron skriver:

  Usch va tråkigt:/ men det var ju en himla tur att du inte lät en hantverkare lr dyl göra arbetet så det blev billigt varje gång det går sönder.

 4. BC-typen skriver:

  Hahahaaaaaaaa!!! DET FINNS INGEN SKORSTEN! Behöver inga sit-ups när jag läst dina inlägg :D

 5. swampblues skriver:

  Inte alls..Jag är van med pannkakstårtor…Lugn och fin.

 6. Krister Gustavsson skriver:

  Måste ha blivit många fula ord…

 7. swampblues skriver:

  Kul att mitt elände kan glädja någon :?

 8. Fru Otterbo skriver:

  Jag bara ääälskar dina pannkakstårtor!
  Det gjorde min förkylda tentadag så mycket bättre :)

 9. swampblues skriver:

  Tack :P

 10. jan eriksson skriver:

  Vilket elände Dan. Du har mina sympatier.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu